Θα τα βρει η Μέρκελ με τους Σοσιαλδημοκράτες;

Από σήμερα ξεκινάει έναν νέος μαραθώνιος δρόμος συνομιλιών ανάμεσα στην καγκελαρίο, Άνγκελα Μέρκελ, με τους σοσιαλδημοκράτες με στόχο την δημιουργία του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

«Οι συνομιλίες της Δευτέρας θα είναι καθοριστικής σημασίας, για να απαντηθεί το ερώτημα του κατά πόσον υπάρχει μία σταθερή βάση για το σχηματισμό συνασπισμού», δήλωσε η αναπληρωτής αρχηγός του SPD, Αντρέα

Νάχλες.

Η κα Μέρκελ προσέρχεται στις συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες, διατηρώντας «ζεστή» και την επιλογή ενός συνασπισμού με τους Πράσινους, ελπίζοντας έτσι να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση στη συνάντηση με το SPD.

Παρόλο που ένα συνασπισμός CDU / CSU και Πρασίνων θεωρείται λιγότερο πιθανός, στελέχη του κόμματος της Μέρκελ καλλιεργούν την ιδέα για μία νεότευκτη συμμαχία των Χριστιανοδημοκρατών με τον παλιό πολιτικό εχθρό τους.

Εν τω μεταξύ, η πιθανότητα οι συνομιλίες να κρατήσουν μεγάλο χρονικό διάστημα, ανησυχεί τους Ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας, οι οποίοι φοβούνται ότι οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τις αποφάσεις για τα μέτρα καταπολέμησης της κρίσης στην Ευρωζώνη, αλλά και το σχέδιο για την τραπεζική ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα