ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η ΕΤΕπ θα επενδύσει 350 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων

Η ΕΤΕπ θα επενδύσει 350 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων (covered bonds) της Τράπεζας Πειραιώς. Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόιερ σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε:

Πρόκειται για μια σημαντική συναλλαγή με μια καινοτόμο χρηματοδοτική δομή που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη στήριξη της ΕΤΕπ για επενδύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στην Ελλάδα.

Με

τη στήριξη του Σχεδίου Γιούνκερ, η ΕΤΕπ θα επενδύσει 350 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων (covered bonds) της Τράπεζας Πειραιώς.

Θα είναι η πρώτη έκδοση καλυμμένων ομολόγων για την Τράπεζα Πειραιώς από την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Ως εκ τούτου, η Πειραιώς θα δεσμευθεί ότι θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ για δάνεια ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ σε ελληνικές ΜΜΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία αυτού, ενώσαμε δυνάμεις με τους εταίρους μας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), οι οποίοι θα παράσχουν επιπρόσθετα επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της δομής των συναλλαγών.

Η συμφωνία συνεχίζει την επιτυχημένη εφαρμογή των εναλλακτικών, καινοτόμων δομών χρηματοδότησης, μέσω της χρήσης των εργαλείων της κεφαλαιαγοράς, τα οποία αναπτύσσουμε στην Ελλάδα με τη στήριξη του ΕΤΣΕ. Η μεγαλύτερη σπουδαιότητα αυτών των αξιοσημείωτων συναλλαγών κεφαλαιαγοράς είναι ότι ανοίγουν το δρόμο για άλλους επενδυτές, περιλαμβανομένων των ιδιωτών επενδυτών, προκειμένου να επανενταχθούν στην ελληνική αγορά.

Οι ιδιώτες επενδυτές θεωρούν τη συμμετοχή του ομίλου της ΕΤΕπ εγγύηση έγκρισης και ποιότητας για τα επενδυτικά έργα. Αυτός είναι ακριβώς ο ρόλος που η Τράπεζα και το ΕΤαΕ έχουν κληθεί να διαδραματίσουν κατά την υλοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα