ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ – ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

UPD: Στον “κλοιό” των τρακτέρ και αυτό το Σαββατοκύριακο πολλές περιοχές της χώρας.Ανυποχώρητοι οι αγρότες, αρνούνται να έλθουν σε διάλογο με τον Πρωθυπουργό..

Σήμερα το μεσημέρι, στις 2 μ.μ., θα γίνει κρίσιμη συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών στα Τέμπτη, ενώ στη συνέχεια το σημείο θα αποκλειστεί από τις 3 μ.μ. έως τις 9 το βράδυ. Επιπλέον, από στις 11 π.μ.- 2 μ.μ. θα είναι κλειστό το Κάστρο, ενώ σε τρίωρους αποκλεισμούς θα προχωρήσουν οι αγρότες στα περισσότερα μπλόκα.

Κλειστά παραμένουν τα μπλόκα στην Νίκαια

και στους κόμβους της Εγνατίας σε Κερδύλια και Χρυσούπολη Καβάλας. Παραμένει κλειστή και η Αθηνών Κορίνθου, στο ύψος του Ισθμού.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχει η «Πρωτοβουλία Αγροτών» με την ημερομηνία και την ατζέντα να ανακοινώνονται τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα.

Ο κ. Ρήγας συναντήθηκε στη Βέροια με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας Αγροτών» και τόνισε με δηλώσεις του στο «Verianett» ότι υπάρχει από την πλευρά της συγκεκριμένης δύναμης που έχει αναπτυχθεί στον πρωτογενή τομέα, μια σειρά από αιτήματα, που θα τεθούν στο τραπέζι για να συζητηθούν.

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αγροτών», Θόδωρος Παπακωνσταντίνου με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε πως «εμείς ζητάμε για περισσότερο από ένα μήνα τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς έχουμε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο που κατήρτισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος». Παράλληλα διευκρίνισε, ότι τα μέλη των 62 Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα που συντάσσονται με την «Πρωτοβουλία των Αγροτών» βρίσκονται στο δρόμο από τις 18 Οκτωβρίου «εποχή που κανένας άλλος δεν διαμαρτυρόταν».

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας από το μπλόκο του Προμαχώνα, Στέργιος Λίτος σχολίασε πως «όποιος αγρότης, αυτή τη χρονική στιγμή συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, είναι ”πιαστράκιας” και πουλάει τον αγροτικό αγώνα».

Στο ίδιο πνεύμα και η αντίδραση του αγροτοσυνδικαλιστή στο μπλόκο των Μαλγάρων, Αχιλλέα Καμπούρη.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ…

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τριάντα τρακτέρ, ένα πόνι με “επιβάτες” την Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τον Τσίπρα, και εκπρόσωποι δεκάδων κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, συμμετείχαν στο αγροτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας το μπλόκο της Νίκαιας.

Ντουντούκες, συνθήματα και οι κόρνες των τρακτέρ έδιναν τον παλμό της συγκέντρωσης, με κεντρικό ομιλητή τον Βαγγέλη Μπούτα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Ο Β. Μπούτας, έστειλε για μία ακόμη φορά μήνυμα προς τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι για να υπάρξει διάλογος θα πρέπει να αποσυρθούν ασφαλιστικό και φορολογικό, ενώ αναφέρθηκε με έμφαση σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόστος παραγωγής. “Να τα πάρει πίσω να κουβεντιάσουμε. Για κορόιδα μας έχει;” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μπούτας παρατήρησε ότι τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου θα σφίξει ο κλοιός, καθώς συντονισμένα θα αποκλειστούν και επαρχιακές οδοί από τις 5 το απόγευμα – μαζί με το κλείσιμο του κόμβου του Πλατυκάμπου, προβλέπεται και ταυτόχρονο κλείσιμο στην επαρχία Άγιας (στο Γερακάρι) αλλά και στην Μελούνα Ελασσόνας.

Στο προγραμματισμό είναι επίσης και νέα σύγκληση της Πανελλαδικής των μπλόκων σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Όσον αφορά στο μπλόκο των Τεμπών, αύριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι συνεδρίαση εκπροσώπων των μπλόκων για αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και παραπέρα συντονισμό – ενώ η Κοιλάδα θα κλείσει από τις 4 μέχρι τις 8 μ.μ. καθώς, αν και θα ξεκινήσει νωρίτερα η σύσκεψη, οι αγρότες θέλουν να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός, για να μπορούν να κινηθούν οι προσερχόμενοι στην σύσκεψη αλλά και για να μπορούν να μετακινηθούν αγρότες που θέλουν πιθανώς να επισκεφθούν την Agrotica.

Στο πρόγραμμα των δράσεων εξάλλου που έχει προγραμματίσει το μπλόκο της Νίκαιας για τις ερχόμενες μέρες, περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

* Συμμετοχή αντιπροσωπείας του μπλόκου στο συλλαλητήριο εργατών, επαγγελματιών και αγροτών, που έχουν το ίδιο πλαίσιο αιτημάτων, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 30 Γενάρη.
* Συγκέντρωση, την Τρίτη 2 Φλεβάρη, στις 11 πμ, έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας για τα αγροτοδικεία, καθώς και στα γραφεία της Εφορίας για το φορολογικό
*Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στις 10:30 πμ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016 κι άλλες δράσεις την ίδια μέρα.
*Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου θα επισκεφτεί φορείς εργαζομένων, νεολαίας και γυναικών που, όπως αναφέρει, “πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική”.

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ…

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στο κτήριο της αντιπεριφέρειας στο Ρέθυμνο, αδειάζοντας δοχεία με γάλα και φωνάζοντας συνθήματα κατά του σχεδιασμού της κυβέρνησης για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Κατά τη διάρκεια πορείας των αγροτών μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου, αντιπροσωπεία τους σταμάτησε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Ορισμένοι εκ των αγροτών εισέβαλαν στα γραφεία, αποκαθήλωσαν την ελληνική σημαία και εν συνεχεία άδειασαν δοχεία με γάλα. Παράλληλα, κάποιοι εκτόξευσαν μπογιές και αυγά στους τοίχους, ενώ ορισμένοι άλλοι προσπάθησαν να βγάλουν από το εσωτερικό των γραφείων σύμβολα του κόμματος.

Επιπλέον, η ίδια ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε στα γραφεία της αντιπεριφέρειας στην πρώην νομαρχία. Εκεί η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, τους δέχθηκε στον προαύλιο χώρο όπου τους ζήτησε να δεχτούν τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στην αντιπεριφέρεια, ενώ τους παρέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης.

Οι διαδηλωτές έριξαν δοχεία με γάλα στο προαύλιο και στον δρόμο, ζητώντας από τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ…

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ…

Στους δρόμους βγήκαν την Παρασκευή και αγρότες της Αττικής, οι οποίο έκλεισαν και για μία ώρα τη Λεωφόρο Μαρκοπούλου στη διασταύρωση προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στη κινητοποίηση πήραν μέρος αγρότες απο την Κερατέα, το Μαρκόπουλο, τα Σπάτα, το Κορωπί και την Παιανία.

Keywords
συνεχεια, συνεχεια, ελευθέριος βενιζέλος, νικαια, αθηνα, τσιπρας, συριζα, βεροια, απε-μπε, ελλαδα, μερκελ, σόιμπλε, νέα, agrotica, συμμετοχή, θεσσαλονικη, διαδηλωσεις, εικονα, βενιζελος, κερατεα, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, κλειστα επαγγελματα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, απεργια 1 δεκεμβριου, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, μπλοκα αγροτων, agrotica, ημερομήνια, πλαισιο, προγραμμα, ρεθυμνο, ρηγας, υψος, ωρα, αυγα, αεροδρομιο ελευθεριος βενιζελος, αεροδρομιο, απε, απε-μπε, ασφαλιστικο, ατζεντα, αχιλλεα, βραδυ, γαλα, γινει, γραφεια, δευτερα, δηλωσεις, δοχεια, δρομος, υπαρχει, ελευθέριος βενιζέλος, ιδια, ιδιο, κορωπι, μπλοκο, νομαρχια, μπε, ομαδα, οδοι, παπακωνσταντινου, πεμπτη, ρηγα, σειρα, συγκεντρωση, συμβολα, συμμετοχή, σόιμπλε, σπατα, συνθηματα, τρακτερ, τριτη, φορα, εμφαση, κλειστο, κοιλαδα, κυριακη, σημαια
Τυχαία Θέματα