Τραμπ και W.Buffett ενθουσιασμένοι με τη Wall Street και τις προοπτικές των ΗΠΑ

22:37 4/1/2018 - Πηγή: BankWars

Ενθουσιασμένος με τον Dow Jones ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά και το “σπάσιμο” σήμερα των 25.000 μονάδων. Αμέσως μετά την επίτευξη της εντυπωσιακής επίδοσης, έδωσε συγχαρητήρια μέσω Twitter, προαναγγέλλοντας εκ νέου χαλάρωση των «άχρηστων» ρυθμιστικών απαιτήσεων για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Επίσης, σε άρθρο του σε αφιέρωμα του περιοδικού Time το οποίο θα δημοσιευθεί στις 15 Ιανουαρίου 2018, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett

υποστηρίζει ότι οι Αμερικανοί δεν πρέπει να φοβούνται για τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας τους αλλά ούτε για το μέλλον των παιδιών τους.
Όπως σημειώνει η «ταχύτητα οικονομική ανάπτυξη δεν είναι απαραίτητη για να θριαμβεύσει η κοινωνία.
Ακόμη και με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2% (προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό) και αύξηση του πληθυσμού 0,8% ετησίως, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στις ΗΠΑ θα φθάσει το 2043 στα 79.000 δολάρια από 59.000 δολάρια που ήταν το 2017.
«Αυτή η αύξηση κατά 20.000 δολάρια εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», εκτιμά ο Buffett.
Ο Buffett επισημαίνει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν καλύτερη ζωή από τους γονείς τους και τόνισε ότι αυτό στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθούν οι ΗΠΑ είναι στο «κλείσιμο» του χάσματος μεταξύ φτωχών και πλούσιων.

Keywords
Τυχαία Θέματα