ΤΟΥΡΚΙΑ: Το καθεστώς, διορίζει διοικήσεις σε εφημερίδες και πρακτορεία…

10:31 8/3/2016 - Πηγή: BankWars

Λίγες ημέρες μετά τη «φίμωση» της Zaman, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται κατά των υποστηρικτών του αντιπάλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, οι Τουρκικές αρχές ανέλαβαν τον έλεγχο ενός ακόμα τουρκικού μέσου ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων Cihan, οι τουρκικές αρχές έχουν αναλάβει τον έλεγχο του πρακτορείου. Το Cihan, ανέφερε στην ιστοσελίδα του αργά χθες πως δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης

θα διορίσει διοίκηση που θα διαχειρίζεται το πρακτορείο κατόπιν εισαγγελικού αιτήματος.

Πριν από τρεις ημέρες, οι τουρκικές αρχές ανέλαβαν τον έλεγχο της Zaman, η οποία συνδέεται με τον Γκιουλέν, γεγονός που προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή αναφορικά με την ελευθεροτυπία στην Τουρκία, ενώ το θέμα συζητήθηκε και στη σύνοδο της ΕΕ.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η ανάληψη του ελέγχου της Zaman, της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία τουρκικής εφημερίδας, είναι «απαράδεκτη» και αντίκειται στις ευρωπαϊκές αξίες.

Σημειώνεται πως τόσο το πρακτορείο Cihan όσο και η Zaman είναι μέλη του ομίλου ΜΜΕ, Feza Gazetecilik.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι συνωμοτεί για να ανατρέψει την κυβέρνηση, χτίζοντας δίκτυο υποστηρικτών στους δικαστικούς, αστυνομικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους, κατηγορίες που αρνείται ο Γκιουλέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα