Τουρκία Πραξικόπημα: ΗΠΑ και Μέρκελ στήριξαν τον Ερντογάν

ΗΠΑ και Γερμανία στήριξαν τη δημοκρατική νομιμότητα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος Ομπάμα συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών Κέρι και συμφώνησαν να στηρίξουν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Μήνυμα προς όλες τις πλευρές να αποφευχθεί η αιματοχυσία και η βία.

Τη στήριξη των ΗΠΑ εξέφρασε ο κ. Κέρι και στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τις ώρες που ήταν σε εξέλιξη η απόπειρα πραξικοπήματος.

Δήλωση στήριξης της

νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης έκανε και η Χίλαρι Κλίντον.

«Παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις με το πραξικόπημα στην Τουρκία σήμερα με μεγάλο προβληματισμό. Πρέπει όλοι να ζητήσουμε πρωτίστως ηρεμία και σεβασμό στους νόμους, τους θεσμούς, και στις βασικές ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα και να στηρίξουμε μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω βία και αιματοχυσία. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια τόσο των αμερικανών πολιτών όσο και των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών», ανέφερε η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Την κατάσταση για τη θέση της Γερμανίας ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ: «Πρέπει να γίνει σεβαστή η δημοκρατική τάξη στην Τουρκία και να διαφυλαχθούν οι ανθρώπινες ζωές».

Keywords
Αναζητήσεις
τουρκια πραξεικοποιμα
Τυχαία Θέματα