ΤΟΥΡΚΙΑ: Κασέτα με Ερντογάν να λέει στο γιό του «Ξεφορτώσου το 1 δισ. δολλάρια»

Μια ακόμη πολιτική κρίση περνά η Τουρκία, μετά τη διαρροή των τηλεφωνικών συνομιλιών που φέρονται να έγιναν μεταξύ του πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdogan και του γιου του Bilal, κατά τις οποίες συζητούν σχέδια για να κρύψουν τεράστια χρηματικά ποσά σε μετρητά.

Στις συνομιλίες, ο φερόμενος ως Erdogan προειδοποιεί το φερόμενο ως Bilal για χρήματα

που είναι κρυμμένα σε διάφορα σπίτια. Το συνολικό ποσό για το οποίο γίνεται λόγο στις τηλεφωνικές συνομιλίες είναι ύψους ενός δισ. δολαρίων. Χαρακτηριστικά είναι ότι στο τέλος των συνομιλιών πατέρας και γιος φέρεται να προβληματίζονται για ένα τελευταίο ποσό της τάξεως των 30 εκατ σε ευρώ που δεν ήξεραν που να το πάνε…

Ο Erdogan διέψευσε ότι η φωνή που ακούγεται είναι η δική του, ενώ προειδοποίησε με αγωγές του διακινητές του υλικού αυτού.
Μάλιστα, ο Erdogan κατήγγειλε τη διαρροή ως «προϊόν μοντάζ» και ως «απολύτως ψεύτικο». Δεσμεύτηκε παράλληλα να μηνύσει τους υπεύθυνους της «βρώμικης σκευωρίας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την άμεση παραίτηση Erdogan, σημειώνοντας πως πλέον η κυβέρνηση έχει χάσει τη δημοκρατική νομιμοποίηση.

Τα μεγάλα τουρκικά μέσα αποφεύγουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να κάνουν αναφορά στο επίμαχο υλικό που διέρρευσε με τις συνομιλίες, και ο θόρυβος γίνεται κυρίως μέσα από τα social media.

Original article: ΤΟΥΡΚΙΑ: Κασέτα με Ερντογάν να λέει στο γιό του «Ξεφορτώσου το 1 δισ. δολλάρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα