ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ: Φουλ Ερντογάν στην επαρχία – Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το 50+1% – 3 νεκροί σε εκλογικό κέντρο

Τα πρώτα αξιόπιστα αποτελέσματα στις διπλές εκλογές στην Τουρκία αναμένονται περί τις 19:00. Μία ώρα νωρίτερα, ωστόσο, υπήρξε μία πρώτη εικόνα για την έκβαση της εκλογικής μάχης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ από την Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος συγκεντρώνει ποσοστό 52,56%, με καταμετρημένες τις ψήφους στο 9% των εκλογικών τμημάτων, κυρίως όμως από την επαρχία. Κρίσιμα για τα τελικό αποτέλεσμα θεωρούνται τα ποσοστά από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει

να κερδίσει την προεδρία από τον πρώτο γύρο, αποσπώντας τουλάχιστον το 50% της λαϊκής ψήφου. Οι δημοσκοπήσεις όμως καταδεικνύουν πως δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε σε δεύτερο γύρο, στις 8 Ιουλίου, όπου η αντιπολίτευση θα μπορούσε να συσπειρωθεί εναντίον του μοναδικού αντιπάλου του. Ακόμα όμως κι αν ο Ερντογάν κερδίσει την προεδρία, οι δημοσκοπήσεις φανερώνουν ότι η συμμαχία του ισλαμοσυντηρητικού κόμματός του (AKP) με τους εθνικιστές του Ντεβλέτ Μπαχτσελί μπορεί να μην κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία εδρών στη Βουλή.

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ: Νεκροί σε εκλογικό κέντρο του Ερζερούμ

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΝΤΖΕ – ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ 60 ΕΚΑΤ. ΠΟΛΙΤΕΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα