ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Το «πρωτοφανές comeback» της Ελλάδας – Μας προτιμούν πλέον γερμανοί και αυστριακοί

13:31 1/3/2013 - Πηγή: BankWars

Η Ελλάδα γιορτάζει ένα «πρωτοφανές Comeback» στον τουρισμό, υποστηρίζει ο Τόρστεν Σέφερ, εκπρόσωπος του Συνδέσμου των Γερμανικών ταξιδιωτικών Γραφείων, DRV.

Σε συνέντευξή του προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τόρστεν Σέφερ αναφέρει ότι πολλοί Tour Operator καταγράφουν διψήφια αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς. Ο εκπρόσωπος του DRV υπενθυμίζει ότι το 2012 είχε καταγραφεί σημαντική υποχώρηση των κρατήσεων για την Ελλάδα.

Σε

ανάλογες δηλώσεις είχε προβεί πρόσφατα και ο επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού ομίλου Alltours Βίλι Φερχούφεν, δίνοντας έμφαση στην θεαματική αύξηση της ζήτησης πακέτων διακοπών για τη Ρόδο, η οποία υπερβαίνει το 25% σε σχέση με το 2012.

Αύξηση των κρατήσεων σε διψήφιο ποσοστό καταγράφει η TUI Αυστρίας

Όπως συμπεραίνει το ρεπορτάζ, οι προσπάθειες της κυβέρνησης έχουν καρποφορήσει. Αυτό καταδεικνύεται από τα στοιχεία των Tour Operator που αφορούν στις κρατήσεις. «Φέτος καταγράφεται μια αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς σε σχέση όμως με τη δραματική μείωση που σημειώθηκε πέρυσι». Διαπιστώνεται αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα και από την Αυστρία και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό, όπως επιβεβαιώνει η εκπρόσωπος του τουριστικού ομίλου TUI Αυστρίας, Κατρίν Λίμπελ, η οποία επισημαίνει ότι έχει αμβλυνθεί η αβεβαιότητα των τουριστών όσον αφορά το ενδεχόμενο ακυρώσεων ή καθυστερήσεων στις πτήσεις και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Η Κατρίν Λίμπελ προσθέτει ότι και στην καθημερινή ειδησεογραφία δεν υπάρχουν πλέον πολλές αναφορές σε απεργίες.

Πηγή: DW

Keywords
Τυχαία Θέματα