ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ COSCO – HP: Η σταθερότητα της Ελλάδας έφερε το ντιλ

13:24 1/3/2013 - Πηγή: BankWars

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαιρέτισε την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στην Cosco και στη Hewlett Packard «η οποία επιτεύχθηκε στο πλαίσιο σταθερότητας που προσφέρει η χώρα μας», όπως είπε. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πρόοδο και τα μελλοντικά σχέδια της Cosco, οπως είπε. Παράλληλα τόνισε πως τέτοιες επενδύσεις βοηθούν τη χώρα μας στην αντιμετώπηση της ανεργίας».

«Το λιμάνι του Πειραιά

αποτελεί όχημα ισχυρής ανάπτυξης για όλα την Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα με τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού με το Θριάσιο ολοκληρώνει στρατηγικά δίκτυα και υποδομές που απελευθερώνουν επενδύσεις.

«Δίνουμε το δικαίωμα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στις δύσκολες αυτές ώρες που πρέπει να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας τις δύο πλευρές εκπροσωπούν ο διευθύνων σύμβουλος της HP Ελλάς Πυθαγόρας Παπαδημητρίου και ο γενικός διευθυντής της Cosco Ελλάς Άγγελος Καρακώστας.

Η συμφωνία ανάμεσα στην COSCO, την HP και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπει την εγκατάσταση του κεντρικού κόμβου διανομής των προϊόντων της HP για την Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στον Πειραιά.

Από τον Πειραιά, τα προϊόντα της HP θα διανέμονται προς τους τελικούς προορισμούς, θαλάσσια μέσω της COSCO και σιδηροδρομικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα