ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2016: Αισιόδοξο μήνυμα: Περιμένουμε 27,5 εκατομμύρια τουρίστες και 15 δισ.ευρώ έσοδα

Μηνύματα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τουρισμό και για το 2016 στέλνουν από την έκθεση ΤΒ του Βερολίνου η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.Ανδρεάδης.

Η υπουργός είπε ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από το 2015, παρά το γεγονός ότι η αγορά μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου εκτιμούσε σημαντική υστέρηση σε αφίξεις και έσοδα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων δήλωσε πως οι οι διεθνείς αφίξεις στο σύνολο της χρονιάς μπορεί να ανέλθουν

στα 25 εκατομμύρια έναντι 23,5 εκατ. το 2015 και τα 27,5 εκατ. συνυπολογίζοντας τις κρουαζιέρες έναντι 26 εκατ. το 2015. Όσον αφορά στις τουριστικές εισπράξεις, εκτίμησε ότι μπορεί να ανέλθουν στα 15 δισ. ευρώ έναντι 14,2 δισ. ευρώ το 2015.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ πάντως, έθεσε δύο προϋποθέσεις για την επίτευξη αυτών των στόχων: Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης της χώρας από τους δανειστές μέχρι το τέλος Απριλίου αλλά και την αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών ώστε να μην αποτελούν ορατά προβλήματα στην καθημερινότητα των νησιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα