ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ “ΘΥΜΑΤΑ” ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ ΕΕ – ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΟΥΣΚ, ΑΛΛΑ Η Α.ΜΕΡΚΕΛ – ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Η Ελλάδα και οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες, έγιναν …σάκος του μποξ από τα αντιτιθέμενα συμφέροντα μέσα στην ΕΕ. Απίστευτο αλλαλούμ και διγλωσσία στην κορυφή της ΕΕ, σχετικά με το θέμα των προσφύγων αλλά και σχετικά με την ερμηνεία της απόφασης της 7ης Μαρτίου στη Σύνοδο Κορυφής. ΕΕ=ΒΑΒΕΛ!

Τα σύνορα και ο βαλκανικός δρόμος έκλεισαν, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βρίσκονται στο έλεος του Θεού, η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί, χωρίς να μπορεί,

οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους βοηθούν ή θέλουν να βοηθήσουν για ελέφρυνση σε αυτό το ανθρώπινο δράμα και στην ΕΕ …ΔΕΝ ΞΈΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Ήταν ή όχι απόφαση των “28” το κλείσιμο των συνόρων;

Η Α.Μέρκελ μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στη Ρηνανία – Παλατινάτο την Τετάρτη, δήλωσε το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν λύνεται με μία απόφαση κλεισίματος των συνόρων, αλλά με συνολική Ευρωπαϊκή απάντηση

«Το κλείσιμο των συνόρων δεν απαντά στο συνολικό πρόβλημα» επεσήμανε η Καγκελάριος, καλώντας εκ νέου να υπάρξει μία κοινή απόφαση των 28 της ΕΕ. «Δεν μπορούμε οι 27 χώρες να επαναπαυόμαστε και να αφήνουμε μια χώρα μόνη» (σ.σ. εννοεί την Ελλάδα)

Τα σχόλια της Μέρκελ, όπως παρατηρεί και η Deutsche Welle, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα συγχαρητήρια που μοίρασε νωρίτερα χτες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στις χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου και τις αναφορές του ότι η ενέργεια αυτή δεν ήταν μονομερής αλλά αποφασίστηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Δευτέρας.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣΚ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ευχαριστεί τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων που έκλεισαν τα σύνορα και ευθαρσώς δηλώνει ότι η απόφαση αυτή δεν είναι δική τους, αλλά των 28 της ΕΕ! (σ.σ. Άρα και της Ελλάδας;). Οι ευχαριστίες, προφανώς αφορούν στη Σερβία και την ΠΓΔΜ που δεν ανήκουν στην ΕΕ. Η Σλοβενία είναι μέλος της ζώνης Σένγκεν και της Ε.Ε. και η Κροατία είανι μέλος της Ε.Ε.

«Οι παράτυπες ροές κατά μήκος του Βαλκανικού Διαδρόμου τερματίστηκαν. Δεν πρόκειται για ζήτημα μονομερούς ενέργειας αλλά κοινή απόφαση των 28 της ΕΕ» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Και σε αμέσως επόμενο twit, γράφει: «Ευχαριστώ τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την εφαρμογή μέρους της ολοκληρωμένης στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης».

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΛΕΕΙ Η ΝΔ

«Εάν το Μαξίμου δεν διαψεύσει άμεσα τις δηλώσεις Τουσκ περί απόφασης των “28” για κλειστά σύνορα, υπάρχει μείζον θέμα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν είναι απόφαση των “28” το κλείσιμο των συνόρων

Σε διάψευση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ που δήλωσε νωρίτερα ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν ήταν μονομερής απόφαση ορισμένων χωρών, αλλά και των «28» της Ε.Ε., προέβη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «O Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων», επισημαίνει.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ

O Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Η Ε.Ε. δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα. Περιμένουμε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Tusk να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28 και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν.

Το θέμα φαίνεται ότι έχει προκύψει λόγω διαφορετικών ερμηνειών του κειμένου συμπερασμάτων από τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας 7 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα