Το Άγιο Φως στην Αθήνα

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό το Άγιο Φως στην Αθήνα. Μεταφέρθηκε με ειδική πτήση από το Ισραήλ, όπου είχε μεταβεί ελληνική αποστολή υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη.

Η ειδική πτήση που μετέφερε το Άγιο Φως στην Αθήνα, προσγειώθηκε στις 7.30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

«Μεταφέρουμε μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας

αλλά και αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τους πολέμους και τις στερήσεις, πέρα από εθνικότητα και φυλή», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, κατά την ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε.

«Μήνυμα συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας. Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε ως λαός για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία», πρόσθεσε. «Είχα και φέτος την τιμή να εκπροσωπήσω την ελληνική κυβέρνηση στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός και στην παραλαβή του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, έχοντας ζήσει με την ελληνική αντιπροσωπεία αυτές τις μοναδικές στιγμές», δήλωσε ακόμη ο Γ. Αμανατίδης που έκλεισε ευχόμενος, «Καλή Ανάσταση και Λαμπρή! Χρόνια Πολλά».

Ακολούθως, το ‘Αγιο Φως μεταφέρθηκε στον πρώτο του σταθμό, στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και εν συνεχεία με ειδικές και προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean σε όλη την Ελλάδα.

Την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούσαν: ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα