Την ενεργοποίηση της ΕΕ για το μεταναστευτικό ζήτησε ο Παυλόπουλος από τον Τουσκ

14:48 8/9/2015 - Πηγή: BankWars

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τούσκ, καθ’ οδόν στο ταξίδι του Ευρωπαίου αξιωματούχου προς Κύπρο, Τουρκία και Ισραήλ, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος -αφού προσκάλεσε τον κ. Τουσκ στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν το μεταναστευτικό- του τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενεργοποίησης της ΕΕ στην αντιμετώπιση του προβλήματος και του ζήτησε να στηρίξει την

πρωτοβουλία του για την σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής στο πλαίσιο της ΕΕ αφιερωμένης στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

«Η εικόνα μιας Ευρώπης που ασχολήθηκε με το θέμα αυτό τον περασμένο Ιούνιο εντελώς επιδερμικά δεν ταιριάζει στον πολιτισμό, τον οποίο έχουμε στην Ευρώπη, στις αρχές και στις αξίες της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την συνάντησή που είχε με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη και προσέθεσε:
«Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κάνουμε αυτή την συνάντηση, ώστε να ληφθούν αποφάσεις, που στόχο έχουν, όχι μόνο να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ευρώπης, αλλά κυρίως να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό υπό όρους ανθρωπισμού και δικαιωμάτων του ανθρώπου. Γιατί αυτός είναι ο πολιτισμός της Ευρώπης και αυτός είναι ο πολιτισμός της Ελλάδος. Αυτός είναι που μπόλιασε τον πολιτισμό της Ευρώπης γενικότερα».

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε την παραπάνω εξέλιξη ιδιαιτέρως σημαντική και συμπλήρωσε ότι θα δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα να πει ότι τους τελευταίες μήνες, παρά τα λίγα μέσα που διαθέτει, κάνει την δουλειά της όσο καλύτερα μπορεί αναφορικά με το Μεταναστευτικό, και πως αξίζει η χώρα κάθε δυνατή βοήθεια, αρωγή και αναγνώριση σε αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο, το οποίο προσπαθεί να επιτελέσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα