Τιμήθηκε στην Κάρπαθο ο ήρωας σμηναγός Ηλιάκης – Προκλητικές παραβιθάσεις από τους Τούρκους

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου παρέστησαν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στην Κάρπαθο, για τη συμπλήρωση έντεκα χρόνων από τον ηρωικό θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ο οποίος έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την πατρίδα.

Παρόντες στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Τη στιγμή που γινόταν το μνημόσυνο για τον Κώστα Ηλιάκη, δύο τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Βόρειο Αιγαίο.Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Η Τουρκία έδειξε τον πραγματικό της εαυτό, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο μη σεβόμενη ακόμα και αυτό που σέβονται ακόμη και οι πιο βάρβαροι στρατοί του κόσμου: τη μνήμη ενός ήρωα, ενός πολεμιστή που έπεσε μαχόμενος. Κώστα Ηλιάκη, η πατρίδα θα σε ευγνωμονεί για πάντα. Αιωνία η μνήμη και η δόξα που θα σε συνοδεύει. Εύχομαι, η Παναγία μας και Υπέρμαχος Στρατηγός να δίνει δύναμη στην οικογένεια σου αλλά και σε όλο το έθνος, στο δύσβατο δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε για την αξιοπρέπεια και τη διατήρηση των ιερών και οσίων της πατρίδας μας, τον οποίο θα φωτίζεις με τη θυσία σου».

Keywords
Τυχαία Θέματα