PIMCO: Μειώνει την έκθεσή της στο ελληνικό χρέος

Την απόφαση της PIMCO, ενός από τους μεγαλύτερους επενδυτές στις ομολογιακές αγορές, να μειώσει την έκθεσή της στο ελληνικό χρέος, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του χαρτοφυλακίου της εταιρείας στη Γερμανία.

Μάλιστα έσπευσε να προσθέσει ότι η PIMCO δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει νέα ομόλογα τα οποία θα εκδώσει η Ελλάδα.

«Ορισμένα

funds μας έχουν έκθεση (σ.σ.: σε ελληνικά ομόλογα) αλλά καθώς οι τιμές τους αυξάνονται προχωράμε σε μείωση αυτής της έκθεσης», τόνισε ο Andrew Bosomworth.
Σημειώνεται ότι η PIMCO είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους των 5ετών ελληνικών ομολόγων που εκδόθηκαν το 2014, βάσει στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το Thomson Reuters.

Σύμφωνα με τον κ. Bosomworth «όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές τα επίπεδα τιμών θα είναι τέτοια που δεν θα είναι ελκυστικά».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα προχώρησε στην τελευταία έκδοση 5ετών ομολόγων το 2014, δηλαδή ένα χρόνο πριν διολισθήσει εκ νέου σε κρίση και έρθει σε σύγκρουση με τους πιστωτές της.

Παράλληλα Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος έχει δηλώσει στο Reuters ότι η χώρα εξετάζει το ενδεχόμενο να ανταλλάξει το παραπάνω 5ετές ομόλογο με έκδοση νέου ομολόγου ανάλογης διάρκειας τον Ιούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα