Επικοινωνία Τσίπρα – Λαγκάρντ – Το ΔΝΤ απειλεί να αποχωρήσει αν η Ευρώπη δεν δεχθεί διαγραφή χρέους

22:45 4/5/2015 - Πηγή: BankWars

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, συζήτησαν θέματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης, με φόντο την επιμονή του ΔΝΤ για περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε

στη σκιά του δημοσιεύματος των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ απείλησε την Ευρώπη – δια στόματος Πόουλ Τόμσεν – ότι θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα εάν δεν συναινέσουν σε διαγραφή του χρέους, καθώς το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί.

Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες, το ΔΝΤ θέτει σε νέα βάση τη διαπραγμάτευση των πιστωτών με την ελληνική κυβέρνηση και επαναφέρει στο προσκήνιο το μείζον ζήτημα του χρέους.
Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, το ΔΝΤ απειλεί ανοιχτά πλέον τους Ευρωπαίους πως το ίδιο δεν προτίθεται να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα, εάν οι εταίροι της στην Ευρωζώνη δεν συναινέσουν σε μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους.
Αιτία για τις νέες πιέσεις που ασκεί το ΔΝΤ είναι ο μεγάλος εκτροχιασμός του ελληνικού προγράμματος.
Το 50% περίπου της εκκρεμούσας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ που πρέπει να λάβει από τους δανειστές η Ελλάδα αφορά τη συνεισφορά του ΔΝΤ.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού χρέους, αρνούνται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα