Τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου – θεσμών – Πάει για Μάιο η συμφωνία

(upd) Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των θεσμών έχει από τις 14.30 ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας 20 Μαρτίου.

Στόχος είναι να καταγραφεί πρόοδος, ωστόσο θεωρείται απίθανη η συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας. Αξιωματούχοι των Βρυξελλών αποκλείουν και το ενδεχόμενο συνολικής συμφωνίας τον Απρίλιο, καθώς πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει και το μέτωπο των εργασιακών.

Η κυβέρνηση βρίσκεται για άλλη μια φορά με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά για το κλείσιμο της αξιολόγησης, η καθυστέρηση της οποίας επιφέρει σημαντικό

πλήγμα στην οικονομία και στις τράπεζες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια συνολική συμφωνία (μέτρα- αντίμετρα, μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, πρωτογενή πλεονάσματα) στο άτυπο Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα. Εάν οι θεσμοί επιλέξουν να ωθήσουν την όλη διαδικασία για μετά από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στις 21- 23 Απριλίου, προκειμένου να συζητηθούν πρώτα σε αυτήν τα μέτρα για το χρέος, τότε στις 7 Απριλίου θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) και η συνολική συμφωνία εντός του Μαΐου.

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό, την ώρα που οι FT αναφέρουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δέχεται πιέσεις να μπλοκάρει τη συμμετοχή. Ωστόσο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο CNBC ότι το ΔΝΤ είναι κοντά στη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα