Τι θα δείξουν τα πρακτικά της Fed – Οι εκτιμήσεις Goldman, Citi, Barclays, BofA, Credit Agricole

Σήμερα δημοσιοποιούνται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Δείτε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Goldman Sachs, της Citigroup, της Barclays Capital, της BofA Merrill Lynch και της Credit Agricole σχετικά με τo τι θα αποκαλύψουν.

Goldman Sachs : «Θα είμαστε προσεκτικοί

σε οποιαδήποτε συζήτηση για το τι κριτήρια θα χρησιμοποιήσει η FOMC για να καθορίσει το πότε θα ήταν σκόπιμο να μειωθεί ο ρυθμός αγορών assets.

Συγκεκριμένα , θα ψάξουμε για τυχόν ενδείξεις συζήτησης των κριτηρίων με βάση τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, οι οποίες τώρα φαίνονται πιο ισχυρές από την ημέρα της συνεδρίασης, λόγω των ισχυρών στοιχείων από το μέτωπο των μισθοδοσιών του Οκτωβρίου».

Επιπλέον, όπως σημειώνει η GS, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί και στο κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα να ενισχυθεί το forward guidance στο μέλλον. Τα πρακτικά της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου ανέφεραν ότι τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν την πιθανότητα ενός ανώτατου ορίου για τον πληθωρισμό. Από τότε, όμως, οι ανώτεροι οικονομολόγοι της Fed έχουν δημοσιεύσει έρευνες για μείωση του ορίου ανεργίας που σήμερα διαμορφώνεται στο 6,5%.

Citi : «Αναμένουμε πως τα πρακτικά θα παρουσιάσουν μια σαφέστερη εικόνα της πιθανότητας του tapering τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο. Οι κίνδυνοι είναι θετικοί για το δολάριο, καθώς αναμένεται να υπάρξουν κάποια επιθετικά σχόλια από ορισμένους αξιωματούχους της Fed, εντός των πρακτικών της συνεδρίασης του Οκτωβρίου. Η ουδέτερη στάση από κάποιους αξιωματούχους επίσης είναι θετική για το δολάριο, όπως θετικός θα είναι και οποιοσδήποτε υπαινιγμός για tapering πριν τον Μάρτιο.

Barclays: Όσον αφορά τα πρακτικά της FOMC, ένα σημείο-κλειδί για να παρακολουθήσει κανείς είναι αν υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση ή βαθμός συναίνεσης, σχετικά με τη μείωση του ορίου του ποσοστού ανεργίας, δεδομένου ότι οι τελευταίες αναλύσεις των οικονομολόγων της Fed, έχουν αυξήσει τις προσδοκίες για κάτι τέτοιο. Η Barclays αναμένει τα πρακτικά να δείξουν πως μια τέτοια αλλαγή δεν είναι επικείμενη.

BofA Merrill Lynch : Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed του Οκτωβρίου, δεν αναμένεται να αποκαλύψουν τίποτα σημαντικό κια τίποτα καινούργιο, όπως παρατηρεί η BofA.

Credit Agricole : Τα πρακτικά αναλυθούν για τυχόν ενδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του αναμενόμενου tapering στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς και για ενδεχόμενες μεταβολές στα όρια του forward guidance. Μετά την διατήρηση της τρέχουσας πολιτικής στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου, τα πρακτικά της Fed μπορεί να προσφέρουν πληροφορίες για το πώς ερμήνευσαν τα μέλη της επιτροπής, τα οικονομικά στοιχεία, υπό το πρίσμα της διακοπής της λειτουργίας της κυβέρνησης. Τα πρακτικά μπορούν επίσης να ρίξουν λίγο φως στα εξής:

1) Στις απόψεις και τις προσδοκίες της Fed για την αγορά κατοικίας, ως απάντηση στην μείωση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων και

2) Στο βάθος των ανησυχιών για τον πληθωρισμό που διαμορφώνεται κάτω από το 2% του στόχου της Fed.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά θα επικεντρωθούν και στις πιθανές συζητήσεις σχετικά με τις προοπτικές για την σταδιακή μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και πως η επιτροπή της Fed μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα τις προθέσεις της. Το ενδεχόμενο να έχει συζητηθιεί από τα μέλη της Fed η πιθανή αλλαγη στο forward guidance, θα ήταν επίσης ενδιαφέρον, καταλήγει η Credit Agricole.

Original article: Τι θα δείξουν τα πρακτικά της Fed – Οι εκτιμήσεις Goldman, Citi, Barclays, BofA, Credit Agricole.

Keywords
Τυχαία Θέματα