Εισαγγελέας Ευ. Κουτζαμάνη σε Θ. Πελεγρίνη: Άνοιξε τώρα το Πανεπιστήμιο!

Στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ύστερα από πρόσκληση της δικαστικής λειτουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Κουτζαμάνη είπε στον κ. Πελεγρίνη ότι θα έχει ακόμα και ποινικές ευθύνες, αν δεν πράξει τα δέοντα για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Μήνυμα» στον κ. Πελεγρίνη

να μεριμνήσει για την επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε στείλει, νωρίτερα σήμερα, μέσω ραδιοφώνου, και ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καλώντας τον να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να μην χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο. «Αλλιώς, θα φέρει ακέραια την ευθύνη» τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον Βήμα FM.

Έκτακτη επικαιρότητα από το protothema.gr

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε καθηγητές και φοιτητές να προσέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας, διαβεβαιώνοντας ότι η πολιτεία θα σπεύσει να εξασφαλίσει τις συνθήκες ομαλούς προσέλευσης. «Αν παρακωλυθεί ή παρεμποδιστεί κάποιος τότε ο νόμος είναι σαφής: ό,τι ισχύει για το υπόλοιπο της επικράτειας για παραβατικές συμπεριφορές, ισχύει και για το πανεπιστήμιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με αντικείμενο τη συνέχιση της κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Με εντολή της κ. Φάκου, η διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας ανέλαβε να διερευνήσει αν η κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζεται, παρά την επίδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία κηρύχθηκε παράνομη.

Ερευνώμενο αδίκημα, βάση της εισαγγελικής εντολής, είναι η παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Original article: Εισαγγελέας Ευ. Κουτζαμάνη σε Θ. Πελεγρίνη: Άνοιξε τώρα το Πανεπιστήμιο!.

Keywords
Τυχαία Θέματα