Τι σημαίνει για την αγορά το deal ΙΑΣΩ – CVC Capital Partners

Την κατ’ αρχήν συμφωνία με θυγατρική της CVC Capital Partners για την πώληση του 97,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιασώ General ανακοίνωσε το ΙΑΣΩ.

Εφόσον τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις, ιδιαίτερα ενισχύεται – και χρηματιστηριακά – το ΙΑΣΩ, καθώς θα τονώσει τη ρευστότητα,

θα μειώσει σημαντικά το δανεισμό του και θα επικεντρωθεί στον κερδοφόρο κλάδο της μαιευτικής.

Το Δ. Σ της Ιασώ έκρινε ικανοποιητική την προσφορά, που έλαβε από την Hellenic Healthcare S.A.R.L, εταιρεία ειδικού σκοπού με έδρα το Λουξεμβούργο συμφερόντων της CVC Capital και των εγχώριων εταίρων της ( Θεοχαράκης, Σπυρίδης) και αποφάσισε την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την εταιρεία, επί τη βάσει της προσφοράς.

Η Hellenic Healthcare θα διενεργήσει αναλυτικό οικονομικό και νομικό έλεγχο στην Iaso General προκειμένου να επιβεβαιώσει την ακρίβεια των στοιχείων στα οποία βασίστηκε η προσφορά της. Εφόσον δεν προκύψουν σημαντικές διαφορές από το due diligence και ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από πιστωτές του ομίλου Ιασώ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η σύμβαση αγοραπωλησίας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το fund πέραν από μετρητά, αναλαμβάνει πλήρως το δανεισμό Ιασώ General (σ.σ. ξεπερνά ελαφρώς τα 27 εκατ. ευρώ). Επιπρόσθετα, θα διατηρηθεί και θα επεκταθεί η συνεργασία της Ιασώ General με την “Φιλοκτήτης”, θυγατρική της Ιασώ στις υπηρεσίες αποκατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα