Τι είπε στο τηλέφωνο ο Τραμπ με Μέρκελ και Πούτιν, παρουσία “επιτελών” και …φωτογράφων

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσία των επιτελών του και φωτογράφωνπου απαθανάτισα τις στιγμές(!), επικοινώνησε το Σάββατο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε.

Τη θεμελιώδη σημασία του ΝΑΤΟ

υπογράμμισαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο κ. Τραμπ αποδέχθηκε πρόσκληση της κ. Μέρκελ να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στο Αμβούργο τον προσεχή Ιούλιο, ενώ κάλεσε την Γερμανίδα καγκελάριο να επισκεφθεί «σύντομα» την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, Μέρκελ και Τραμπ μίλησαν επίσης για θέματα όπως η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική, οι σχέσεις με τη Ρωσία και η σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία.Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία του στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Τραμπ

Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν επίσης ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν, συμφωνώντας «να αναπτύξουν σχέσεις ίσου προς ίσον», σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Οι δύο άνδρες αποφάσισαν επίσης να επιδιώξουν έναν «πραγματικό συντονισμό» κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για τη συνομιλία.

Τραμπ – Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε στον Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία ότι «η απομόνωση είναι αδιέξοδη», προειδοποιώντας τον ότι ο προστατευτισμός συνοδεύεται από σοβαρές οικονομικές και πολιτικές συνέπειες, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ατλαντική Συμμαχία είναι απαραίτητη και ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να ενισχυθεί σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένου του τομέα της άμυνας.
Ο Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε επίσης τον Τραμπ ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λύση στη Συρία χωρίς τη συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα