Η Τερέζα Μέι υπογράφει μπίζνες με τον Ερντογάν – Συμφωνία για μαχητικά αεροπλάνα

Πρώτα οι μπίζνες, στη συνάντηση της Βρετανίδας Πρωθυπουργού Τερέζας Μέι με τον Τούρκο Πρόεδρο Τ.Ερντογάν.Η Άγκυρα και το Λονδίνο συμφώνησαν να συστήσουν μια ομάδα εργασίας για την προώθηση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η κ. Μέι.

“Συμφωνήσαμε ότι θα έχουμε μια κοινή ομάδα εργασίας για να προετοιμάσει το έδαφος των εμπορικών συναλλαγών μας μετά το Brexit”, δήλωσε η Μέι έπειτα από μια συνάντηση με τον Tούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πιο μεγάλη μπίζνα όμως αφορά στη συμφωνία για κατασκευή νέας γενιάς τουρκικών

μαχητικών…

Η βρετανική BAE Systems υπέγραψε πρωτόκολλο συμφωνίας με την Turkish Aerospace Industries (TAI), όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

«Η συμφωνία σημαδεύει την έναρξη μιας νέας και ενισχυμένης εμπορικής σχέσης με την Τουρκία», δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός. «Η συνεργασία μας στα θέματα της άμυνας και της ασφάλειας είναι σημαντική και υποστηρίζεται από το γεγονός ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικός σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», εξηγεί η Τερέζα Μέι.

«Η BAE Systems και η TAI (Turkish Aerospace Industries) υπέγραψαν σήμερα ένα ‘πρωτόκολλο συμφωνίας’ που εγκαθιδρύει έναν συνεταιρισμό για την ανάπτυξη του φιλόδοξου συστήματος Turkish Fighter Programme TF-X», αναφέρει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.Το συμβόλαιο, αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών (125 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ), αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο και για άλλες συμφωνίες αξίας δισεκατομμυρίων λιρών στη διάρκεια των επόμενων είκοσι ετών, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της Μέι.

Keywords
Αναζητήσεις
τερεζα μει συμφωνια με τουρκια για αγορα αεροπλανων
Τυχαία Θέματα