Τι χάνουν οι τραπεζοϋπάλληλοι!

Με την είσοδο του TXΣ στο τραπεζικό σύστημα οι τραπεζοϋπάλληλοι θα χάσουν σημαντικό μέρος των αποδοχών τους ενώ θα γίνουν και ευκολότερες οι απολύσεις αφού θα απαιτείται μικρότερη αποζημίωση. Χαμένοι της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται θα είναι και οι τραπεζίτες καθώς και όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο axiaplus.gr κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το θεσμικό πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, οι δανειστές έδραξαν την ευκαιρία και ζήτησαν να «μπει μεγάλο

μαχαίρι» στις μισθολογικές απολαβές, κυρίως των υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών. Οπως σχολίαζαν οι δανειστές, από τη στιγμή που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καταστεί μέσω της ανακεφαλαιοποίησης βασικός μέτοχος σε όλες τις τράπεζες, τουλάχιστον για μια πενταετία, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να υπάρχουν τα υφιστάμενα πακέτα απολαβών των τραπεζιτών, ενώ, και με βάση αξιολογικά κριτήρια, η σημερινή εικόνα και οι επιδόσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τις αμοιβές που δίνονταν και οι οποίες είναι σταθερά προσανατολισμένες σε επίπεδα προ του 2008.

Αδιαπραγμάτευτη πρόταση

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Α», η πρόταση που έχει ρίξει στο τραπέζι η τρόικα, και η οποία προς το παρόν χαρακτηρίζει αδιαπραγμάτευτη, προβλέπει ότι ο μισθός του διευθύνοντος συμβούλου τράπεζας στην οποία μέτοχος θα είναι το ΤΧΣ δεν θα υπερβαίνει σε ετήσια βάση τα 145.000 ευρώ, ήτοι περίπου τα 10.000 ευρώ τον μήνα! Οσοι γνωρίζουν τις μισθολογικές κλίμακες στα ανώτερα κλιμάκια των τραπεζών κατανοούν ότι το παραπάνω πλαφόν της τρόικας αφορά σε σημερινά επίπεδα, ακόμη και γενικούς διευθυντές καταστημάτων. Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο πλαφόν που θέτει η τρόικα για τους επικεφαλής των τραπεζών θα συμπαρασύρει δραματικά προς τα κάτω τις απολαβές όλης της διοικητικής πυραμίδας. Βεβαίως τους τελευταίες μήνες έχουν υπάρξει παραδείγματα τραπεζιτών, και βεβαίως και του διοικητή της ΤτΕ, που έχουν προχωρήσει εκούσια σε μειώσεις των απολαβών τους.

σχετικά άρθρα«Κλειδώνουν» οι αλλαγές στο φορολογικό“Πλησιάζει”η συμφωνία για τα εργασιακάΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΟΙ 1000, ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ!Έκτακτο Eurogroup για την ΕλλάδαSpiegel: Επαναγορά ελληνικού χρέους μέσω ESM εξετάζει το Βερολίνο«Όλοι μαζί με το Σαμαρά»!Εδώ μιλάμε για μεγάλο… έρωτα!Τα δάνεια είναι … λεπτή υπόθεση…Φόρος 2 ευρώ στα τσιγάρα;Die Welt: Ο φόβος του ντόμινο κρατά την Ελλάδα στο ευρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα