ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ξύλο σε μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας!

 Εξω από το συνεδριακό κέντρο “Νικόλαος Γερμανός” της ΔΕΘ, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση, κατάφεραν να φτάσουν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και σύμφωνα με τα οποία υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του διοικητικού κλάδου αορίστου χρόνου τίθενται
σε διαθεσιμότητα.
Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των εργαζομένων, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος εντός του χώρου της έκθεσης. Ωστόσο οι διαδηλωτές βρήκαν τρόπο και κατάφεραν να φτάσουν έως το χώρο του συνεδρίου.Εξαγριωμένοι οι διαδηλωτές προπηλάκισαν τον γερμανό πρόξενο, ο οποίος τελικά μπήκε στο κτίριο της ΔΕΘ από άλλη είσοδο, ενώ έριξαν ξύλο σε μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Στο “Ν.Γερμανός” ξεκινά η ελληνογερμανική συνάντηση παρουσία του εντεταλμένου της γερμανίδας καγκελαρίου για τις ελληνογερμανικές σχέσεις και υφυπουργού Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

«Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, ώστε να μην περάσουν τα μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος είναι παρών στη συγκέντρωση.

Στο σημείο αναμένεται και ο κ. Φούχτελ, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τη Θεσσαλονίκη και δήλωσε ότι «για εργασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα». Η συγκεκριμένη δήλωση είναι που άναψε τα αίματα με αποτέλεσμα τις σημερινές διαδηλώσεις.

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα