“ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ – ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗΣ “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ” ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ”

“Είμαι στη διάθεση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για διενέργεια προανακριτικής εξέτασης. Το μόνο που θέλω είναι να μου δοθεί η ευκαιρία να καθαρίσω το όνομά μου από μια χονδροειδή κατασκευή σε βάρος μου και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει”, αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να παραπέμψει σε προανακριτική Επιτροπή τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με 265 ψηφους υπέρ.

Ψήφισε “όχι” σε παραπομπή Βενιζέλου, Παπανδρέου, Παπαδήμου.Για τον πρώην υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου βρέθηκαν 294 ψηφοδέλτια , έγκυρα 286, άκυρα 5, λευκά 3.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ CD ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΟ μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Γ. Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Αγγελόπουλος, καταθέτει στους οικονομικούς εισαγγελείς: «Περί τα τέλη του έτους 2010, δεν θυμάμαι ακριβή ημερομηνία, με ειδοποίησε η γραμματέας του κ. υπουργού, ότι με ήθελε στο γραφείο του ο κ. υπουργός. Πήγα στο γραφείο του και ο κ. υπουργός μου έδωσε ένα cd και χωρίς να μου εξειδικεύσει το περιεχόμενό του, μου είπε να βρω γύρω στα είκοσι μεγαλύτερα ποσά καθώς επίσης και σε ποιους αντιστοιχούν τα ποσά αυτά και να του αναφέρω επίσης το συνολικό ποσό που ήταν όλα τα αρχεία μαζί. Πήρα το cd και την ίδια ημέρα το έβαλα στον υπολογιστή και άρχισα να ανοιγοκλείνω όλα τα αρχεία για να δω τι γίνεται. Όταν είδα ότι ήταν πολλά αρχεία, πάνω από δυο χιλιάδες, δεν μπορώ να θυμηθώ τον ακριβή αριθμό, τα αντέγραψα στον υπολογιστή του υπουργείου για πρακτικούς λόγους, δηλαδή για λόγους ταχύτητας και για περισσότερη ασφάλεια του cd. Το cd το κλείδωσα στο συρτάρι του αρχείου μου. Έφτιαξα ένα αρχείο excel και άρχισα παράλληλα να κάνω ανάγνωση του αρχείου, να βλέπω τα ποσά και μετά να κάνω copypaste (αντιγραφή). Κάποια στιγμή έβγαλα το σύνολο και σε δεύτερο χρόνο άρχισα να ανοιγοκλείνω πάλι τα αρχεία, με την προοπτική να βρω τα ονόματα που αντιστοιχούσαν στα είκοσι μεγαλύτερα ποσά που είχα ταξινομήσει. Μετά πάροδο κάποιων ημερών, περίπου μια εβδομάδα κατέληξα σε είκοσι στοιχεία, έκαναν μια εκτύπωση με τα γύρω στα είκοσι ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά, τα έβαλα όλα μαζί στο φάκελο με το cd, έβαλα ένα αυτοκόλλητο στο φάκελο «από Α. για υπουργό» και τον πήγα στο γραφείο του υπουργού, τον άφησα στο γραφείο της γραμματείας, στη συρταριέρα της αλληλογραφίας του υπουργού. Ο κ. υπουργός με κάλεσε μέσω της γραμματείας να πάω στο γραφείο του, δεν είμαι σίγουρος αν αυτό έγινε την ίδια ημέρα.».
Keywords
Τυχαία Θέματα