Θα τα βρει ο Α. Τσίπρας με την Α. Μέρκελ; Τι απαντά η Deutsche Bank…

Διάχυτη αβεβαιότητα για την ικανότητα της Αθήνας να αποπληρώσει τις λήξεις ομολόγων διαπιστώνει έκθεση της Deutsche Bank.

Ορόσημο για τις εξελίξεις θα αποτελέσει ο Μάρτιος, καθώς η χώρα έχει μεγάλες λήξεις ομολόγων. Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, νικητής των εκλογών θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή τη περίπτωση, η DB θεωρεί πως μια συμφωνία με τους δανειστές της Ελλάδας είναι εφικτή, αρκεί να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές.

Κατά τη Deutsche Bank:

– Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να μειώσουν τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια, αλλά και να συναινέσουν σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μέσω χρονικής παράτασης της αποπληρωμής των ελληνικών δανείων.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σταματήσει να απειλεί με παύση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και να δεσμευθεί με συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

“Ο κίνδυνος μιας ασταθούς ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλειστεί, γεγονός που θα σηματοδοτήσει ενδεχόμενη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών”, καταλήγει η Deutsche Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα