ΤΑΙΠΕΔ – Γ.Εμίρης: Τέλη Απριλίου οι προσφορές για ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ – Φέρνουν 2,3 δισ. ευρώ στα ταμεία

Το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά ότι θα λάβει δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΠΑ και τν ΔΕΣΦΑ μέχρι τα τέλη Απριλίου, δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου, κ. Γιάννης Εμίρης. Τα έσοδα θα καλύψουν τα 2,3 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα να αντλήσει

από τις πωλήσεις φέτος, σημείωσε.

«Δεν υπάρχει επιστροφή», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο κ. Εμίρης. «Είναι ένα πρόγραμμα που πρέπει να προχωρήσει. Έχει αποφασιστεί δια του νόμου και έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν μπορεί να σταματήσει».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πλέον σχεδιασμένες ώστε να δείξουν ότι η Ελλάδα «στρώνει το κόκκινο χαλί» για τους επενδυτές. «Η ΔΕΠΑ και ο ΟΠΑΠ είναι οι σημαντικότερες», τόνισε. «Αν τα καταφέρουμε με αυτές τις δυο, τότε θα καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος του στόχου των εσόδων».

«Το real estate είναι μια τοπική δραστηριότητα, που χρειάζεται τοπική γνώση, τοπική χρηματοδότηση και πιθανότατα τοπικούς εταίρους», δήλωσε ακόμη.

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε γνωστοποιήσει τον Σεπτέμβριο ότι είχε επιλέξει τις London & Regional Elbit Cochin Island Ltd και Lamda Development για τον δεύτερο γύρο προσφορών για το Ελληνικό, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Qatar Diar Real Estate Investment. Ο κ. Εμίρης προειδοποίησε πάντως πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να σταματήσει την πώληση εάν η τιμή δεν είναι σωστή. «Είμαστε υποχρεωμένοι από το συμβόλαιο και από τον νόμο καθώς και από την άποψή μας για την πραγματική αξία» ενός ακινήτου σημείωσε. «Όλες οι πωλήσεις που κάνουμε πρέπει να είναι επιτυχημένες και να πείθουν τη δημόσια γνώμη ότι το κάνουμε σωστά».

Σε ότι αφορά τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο κ. Εμίρης είπε ότι η Hochtief «θέλει να τον πουλήσει απ’ όσο γνωρίζουμε».

«Όποιος επενδυτής έρθει στην Ελλάδα τώρα, έρχεται σε μια κατάσταση που θα συνεχίσει να βελτιώνεται», δήλωσε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ. «Επενδύουν σε μια χώρα που θα είναι εντελώς διαφορετική μέσα σε δυο χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα