Τα “παιδιά” έβαλαν φωτιά ξημερώματα στο σπίτι του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου Είχαν και άλλες …επιτυχίες – Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται

“Δούλεψαν” σκληρά τη νύχτα του Σαββάτου τα …”παιδιά”. Έβαλαν φωτιά ξημερώματα στο σπίτι του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου στο Στρέφη, όπως και σε τραπεζες, γραφεία της Ν.Δ, της ΔΕΗ..

Συγκεκριμένα:

- Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην οικία του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, στο λόφο του Στρέφη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Άγνωστοι έσπασαν με… βαριοπούλα την είσοδο τριώροφου κτηρίου, όπου

στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του κυρίου Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγο του και το τρίχρονο παιδί τους και πέταξαν στο εσωτερικό μία βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.
Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της πυροσβεστικής με τρεις πυροσβέστες, αλλά στο μεταξύ η φωτιά είχε κατασβεστεί, αφού προξένησε μικρές υλικές ζημιές.
Για τη νέα εμπρηστική ενέργεια διενεργείται έρευνα από την αστυνομία.

- Λίγο πριν από τις τρεις τα ξημερώματα, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στα γραφεία της ΝΔ στη Δάφνη, στη συμβολή των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου 8 και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημιές.
Ενώ λίγο πριν από τη 1:30 τα ξημερώματα στον Βύρωνα, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε μηχανήματα αυτόματων αναλήψεων δύο τραπεζών, που βρίσκονται στους αριθμούς 82 και 90.
Σχεδόν ταυτόχρονα, άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια σε υποκαταστημα της ΔΕΗ, στην Πλατεία Αγίας Παρασκευης στο Μενίδι. Και στις τρεις περιπτώσεις προκλήθηκαν φθορές.

“ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΑΖΑΚΙΑ

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ συνέδεσε ευθέως τη δράση των αγνώστων εμπρηστών με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση καταδίκασε απερίφραστα τις εμπρηστικές επιθέσεις και έκανε λόγο για προβοκάτσια επισημαίνοντας ότι τα γκαζάκια στοχεύουν στην αναχαίτιση της αριστεράς.

«Η καταδίκη των νέων βομβιστικών επιθέσεων πρέπει να είναι ομόφωνη από όλα τα κόμματα. Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου πέφτει στο κενό» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ για την επίθεση που έγινε χθες βράδυ στο σπίτι που διαμένει η οικογένεια του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου. «Είναι, πλέον, καταγεγραμμένο ότι, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε εκπροσώπους του Τύπου, ακολούθησαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, όταν στοχοποίησε τη Νέα Δημοκρατία, οι κουκουλοφόροι έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία του κόμματος και από τη στιγμή που αποκάλεσε Γκέμπελς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και χαφιεδίστικες τις δηλώσεις του, ήλθε η σειρά συγγενικού του προσώπου να υποστεί την άνανδρη επίθεση». «O ΣΥΡΙΖΑ κάθε λεπτό, που διατηρεί στις τάξεις του βουλευτές που δηλώνουν ότι “η αναρχία είναι δημοκρατία”, βουλευτές που στο σπίτι τους διαθέτουν μάσκες και καδρόνια και δηλώνουν αλληλέγγυοι στη βίλα Αμαλίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα γκαζάκια θα μας βρουν απέναντι μέχρι τέλους

Από το Βερολίνο όπου βρίσκεται συνοδεύοντας τον κ. Τσίπρα, ο διευθυντής του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο την τακτική των βομβιστικών επιθέσεων.«Τα γκαζάκια θα μας βρουν απέναντι μέχρι τέλους. Η ανθρώπινη ζωή δε μπαίνει στο ζύγι», επισημαίνει ο κ. Παππάς σε μήνυμα του στο twitter και προσθέτει: «Αν έχουν πολιτικό στόχο είναι η αναχαίτιση της αριστεράς», αφήνοντας έμμεσο υπαινιγμό ότι οι επιθέσεις με γκαζάκια μπορεί να αποτελούν προβοκάτσια με σκοπό να ενοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις βομβιστικές επιθέσεις αυτές.

Είναι πάντως γεγονός ότι έπειτα από την επανάληψη των βομβιστικών επιθέσεων για τρίτη νύχτα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε απερίφραστα την τακτική αγνώστων να εκφοβίζουν δημοσιογράφους στα σπίτια των οποίων τοποθέτησαν γκαζάκια, να πυρπολούν γραφεία κομμάτων, ATM τραπεζών, τακτική η οποία συνεχίστηκε σήμερα με την προσπάθεια πυρπόλησης του σπιτιού του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Λίγο νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε επίσης πως «η τυφλή βία και τα γκαζάκια δεν πλήττουν τη μνημονιακή Κυβέρνηση.Τα αξιοποιεί. Την ειρηνική εξέγερση του λαού τρέμουν. Γι’ αυτό λασπωνουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα