Τα “κοράκια” μπαίνουν στις τράπεζες και αλλάζουν το επιχειρηματικό σκηνικό – Και χρεωμένοι επιχειρηματίες πίσω από τα distress funds

Η μεγάλη ώρα για τη ριζική αλλαγή στο επιχειρηματικό σκηνικό, έφθασε. Μεγάλες καταχρεωμένες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους, θα βρεθούν σύντομα σε ξένα χέρια.

Οι τράπεζες, στο πλαίσιο της αναγκαίας πολιτικής που επιβάλλεται να ακολουθήσουν για να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκιά τους από τα προβληματικά θαλασσοδάνεια που έχουν δώσει, είναι έτοιμες να δεχθούν τις προσφορές που θα τους γίνουν από τα “κοράκια”

των distress funds, που βρίσκονται ήδη εγκατεστημένα στην Αθήνα. Πρόκειται για τα distress funds Carlyle, Baupost, Wellington, Blackstone και Oaktree. Οι κλάδοι που ελκύουν είναι ο ξενοδοχειακός, ο κατασκευαστικός, η ενέργεια και το λιανεμπόριο.

Τα ξένα funds προσφέρουν για καλές περιπτώσεις εταιρειών 30 ευρώ στα 100 ευρώ δάνειο, ενώ η τιμή πέφτει πολύ χαμηλότερα για περιπτώσεις εταιρειών με τεράστια προβλήματα και χωρίς προοπτική. Σημειώνεται ότι τα funds ελάχιστα ενδιαφέρονται για assets που πιθανόν έχουν οι εταιρείες, αν αυτά δεν είναι άμεσα αξιοποιήσιμα ή ρευστοποιήσιμα.

Ήδη οι τράπεζες, για τον μεγάλο – αναμενόμενο – όγκο δουλειάς, ενισχύουν τα τμήματα διαχείρισης προβληματικών δανείων, ενώ βρίσκονται σε επικοινωνία με τους υπερχρεωμένους επιχειρηματίες, προκειμένου να ανιχνεύσουν τις διαθέσεις τους.

Είναι αλήθεια, ότι ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΚΑ-ΤΑ-ΧΡΕ-Ω-ΜΕ-ΝΟΙ στις τράπεζες που χρωστάνε και μισθούς μηνών στους εργαζόμενους, ετοιμάζονται για το…μεγάλο κόλπο της ζωής τους: Κρυπτόμενοι πίσω από distress funds, ετοιμάζονται να πάρουν πίσω τις εταιρείες τους, ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, σε εξευτελιστικές τιμές. Αν αυτό συμβεί, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στη χώρα και …καλά θα κάνουν οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ να προσέξουν πολύ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ.

Όλες οι γνωστές περιπτώσεις υπερχρεωμένων ΕΠΩΝΥΜΩΝ στις τράπεζες, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ στενά από ανταγωνιστές τους, Έλληνες και ξένους, οπότε …ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον! Και ο ήλιος αυτός, θα κάψει όχι τόσο τους “μάγκες” επιχειρηματίες ή τους “λαδωμένους” υψηλόβαθμους, αλλά και “πολιτικά στελέχη” που ετοιμάζονται να παίξουν το ρόλο του …μεσάζοντα, …ΔΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, προκειμένου να μείνουν οι επιχειρήσεις σε ελληνικά χέρια…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΜΒΑΝΟΣ, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα