Τα αγροτικά μπλόκα στη θέση τους – Η κυβέρνηση ελπίζει σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Ουδέν νεώτερον από τα αγροτικά μέτωπα των 15.000 τρακτέρ. Η συνάντησή του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών βρίσκεται στον αέρα, καθώς αύριο οι αγρότες που κινούνται στη λογική του μπλόκου των Τεμπών αποφασίζουν στη Θεσσαλονίκη αν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Α.Τσίπρα για διάλογο και τι θα ζητήσουν, ενώ οι αγρότες του μεγάλου μπλόκου της Νίκαιας έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να προσέλθουν σε διάλογο, καλώντας

την κυβέρνηση να αποσύρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Την προσπάθεια του διαλόγου “δυναμιτίζουν” διαρροές κυβερνητικών παραγόντων για φοροδιαφυγή των αγροτών, αλλά και η αρνητική αντιμετώπιση από πλευράς αγροτών των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν στα μπλόκα.

Υπάρχει φοροδιαφυγή στους αγρότες και αυτό είναι σαφές, υποστήριξε τη Δευτέρα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγ. Αποστόλου: “Από την στιγμή που η αξία της αγροτικής παραγωγής της χώρας υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ, ενώ δηλώνονται περίπου τα μισά”.

Απέρριψε τις προτάσεις των αγροτών για αφορολόγητο στα 30.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα φορολογούνταν μόνο 5.700 από τους συνολικά 530.000 αγρότες, καθώς μόνο τόσοι δηλώνουν από αυτό το εισόδημα και πάνω. Αντίθετα, υποστήριξε, με το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, είναι περίπου 25.000 οι αγρότες που τελικά θα κληθούν να πληρώσουν φόρο.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ενώ η κυβέρνηση ποντάρει πολλά στην προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να λήξει, με μικρές υποχωρήσεις στο ασφαλιστικό, η “ομηρεία” από τα αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα, στο μέτωπο των αγροτών, σημειώθηκε η (αναμενόμενη) “διάσπαση”. Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, που σε μεγάλο αριθμό τους πρόσκεινται στο ΚΚΕ αρνούνται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό για διάλογο, και ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αρνούμενοι να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική συνέλευση της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη και καλούν σε ξεχωριστή, δική τους συνέλευση την ίδια μέρα, στη 13.00 στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.
Οι υπόλοιποι αγρότες που συντονίζονται από το μπλόκο των Τεμπών προχωρούν κανονικά στους δίωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών που ανακοίνωσαν για Κυριακή και Δευτέρα. Την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη θα αποφασίσουν τη δική τους στάση, εξετάζοντας τα δεδομένα για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα μετά την πρόθεση που εξέφρασε να συναντηθεί μαζί τους.
Στη σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρεται πως «η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματός τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στον διάλογο».

ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησαν να μιλήσουν με τους αγρότες σε Λάρισα και Κιλκίς διώχθηκαν κακήν κακώς με διόλου…ευπρεπή τρόπο.

«Δεν ντρέπεσαι να είσαι εδώ; Ήσουν μαζί με εμάς και τώρα μας βάζεις τη θηλιά στο λαιμό. Να παραιτηθείς, να φύγεις από εδώ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βρίσκεσαι με τους αγρότες. Ντροπή σου. Σου άρεσε η καρέκλα. Παραιτήσουν αν θες να είσαι εδώ» φώναζαν εξαγριωμένοι οι αγρότες κατά του βουλευτή Λάρισας Ν.Παπαδόπουλου.

Αντίστοιχη αντιμετώπιση και για τον βουλευτή Θ.Παραστατίδη στο Κιλκίς.

Δυσαρεστημένοι αλλά και απογοητευμένοι οι αγρότες, καθώς η “ελπίδα” που τους είχε τάξει – και πίστεψαν – η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδείχθηκε κάλπικη.Το τρίτο μνημόνιο δεν αφήνει πολλές …παρακαμπτηρίους οδούς και οι υπουργοί της αριστερής κυβέρνησης λένε ακριβώς τα ίδια που έλεγαν οι υπουργοί της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ σε ανάλογες περιπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα