Σύσταση εξεταστικής για Καμμένο ζητάει η Nέα Δημοκρατία

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής, που θα θέσει στο μικροσκόπιό της τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και την υπόθεση πώλησης οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία καταθέτει η Νέα Δημοκρατία.

Αυτό ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η οδός Πειραιώς λέει “ναι” στη σύσταση

προανακριτικής για τη Novartis. “Όλα στο φως”, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.

Για μία ακόμα φορά, η Νέα Δημοκρατία κινήθηκε σε πεδίο έντονα συγκρουσιακό με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. “Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του είναι να σπιλώσουν πολιτικούς αντιπάλους”, σημείωσε για την υπόθεση Novartis, η κ. Σπυράκη. “Παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη. Ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Η πρότασή τους δεν περιγράφει αδικήματα. Το μόνο που περιλαμβάνει είναι η επιχείρηση συγκάλυψης του κ. Κουρουμπλή”, ανέφερε.

-Η κυβέρνηση πάει σε λογική “απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτον”.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, ο τομεάρχης Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος έγινε σαφές πως οι…γαλάζιοι επιμένουν στη γραμμή ότι υπάρχει ισχυρότατη κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis.

“Υπάρχει ισχυρότατη κυβερνητική παρέμβαση αποδεδειγμένη σε συνδυασμό και με τις προαναγγελίες επί του ζητήματος αυτού σε ανύποπτο χρόνο από τον πρωθυπουργό και επομένως ισχυρότατες ενδείξεις κυβερνητικής παρεμβάσεως. Ο κ. Τσίπρας πάει στην πολιτική ορθότητα, έσταξε η ουρά της γάτας… Το κρίσιμο ζήτημα είναι η αρμοδιότητα της επιτροπής. Η κυβέρνηση πάει στη λογική…την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης. “Δεν περιγράφονται αδικήματα, δεν υπάρχει δίωξη. Η Βουλή τι είναι; Σύλλογος νομικού προβληματισμού; Δεν διατυπώνεται καν θέση…Από εκεί που είχαμε “το μεγαλύτερο σκάνδαλο που υπάρχει”, εδώ έχουμε μια αποτύπωση που δεν υπάρχει περιγραφή αδικημάτων και η προκαταρκτική θα πάρει μόνο θέση επί του νομικού αυτού ερωτήματος. Υπάρχει σκάνδαλο; Υπάρχει μια ωμότατη και αθλιότατη κυβερνητική παρέμβαση. Αυτό είναι το σκάνδαλο…Έρχεται η δικογραφία στη Βουλή με καταθέσεις τριών μαρτύρων. Κατά τα άλλα, υπάρχουν και δημοσιεύματα του Documentο. Έχω κάνει στη ζωή μου πολλές δίκες, μάρτυρα που να καταθέτει 10 φορές δεν βρήκα. Ο μάρτυρας καταθέτει επί τρίωρο και τι εισφέρει; Δυόμιση δακτυλογραφημένες σελίδες τη φορά! Τι λέγανε, τι κουβέντα γινόταν;”, σημείωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ. Παράλληλα, πρόσθεσε, εστιάζοντας στα έγγραφα του FBI, πως αυτά δεν ανέγραφαν τα ονόματα πολιτικών.

“Είναι λογικό παράδοξο η παράλειψη του κ. Κουρουμπλή, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία που ήρθε για να εκτιμήσουμε, άσχετα αν δεν ανακοινώθηκε από την κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η αιτιολογία είναι ότι η καθυστέρηση στην έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων οφείλεται στην επιμήκυνση του χρόνου διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Ο κ. Κουρουμπλής δεν είναι ο μόνος που διαπραγματευόταν με κάποια καθυστέρηση, και άλλοι διαπραγματεύονταν, μόνο ο κ. Κουρουμπλής όμως τυγχάνει αυτής της εύνοιας να εξαιρεθεί”, ανέφερε, από την πλευρά του, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος. “Δεύτερο λογικό παράδοξο: η δυνατότητα του Documento να διαρρέει στοιχεία της δικογραφίας, πριν ακόμα αυτά προκύψουν. Αναφερόμαστε στην τελευταία κατάθεση μάρτυρα, όταν ήδη η εφημερίδα είχε κυκλοφορήσει και περιλαμβανόταν η κατάθεση που δόθηκε την Κυριακή εκείνη”, είπε ακόμα ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας δε ότι οι ερευνητικές αρχές δεν έχουν καν τον κόπο να καλέσουν τον κ. Φρουζή ως μάρτυρα. “Εμείς υποστηρίζουμε ότι, πέρα από τις καταθέσεις σε δόσεις, δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία με αποδείξεις του τύπου “άκουσα”, “εκτιμώ”, “νομίζω””, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

-Όλα στο φως.

Η κ. Σπυράκη επεσήμανε πως η ΝΔ λέει “ναι” στη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis. “Είναι φανερό ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Έτσι ο ίδιος και οι υπουργοί του παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη και ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Και, όταν έρχεται η ώρα της κρίσεως, αυτή η ίδια πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καταθέτει στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, ώστε να διερευνηθεί η αρμοδιότητα του Σώματος της Βουλής. Θέτει στη Βουλή νομικά ερωτήματα λες και η Βουλή είναι ερευνητικό ινστιτούτο. Αυτή η πρόταση για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, ούτε αδικήματα περιγράφει, ούτε πρόταση για άσκηση δίωξης περιλαμβάνει. Το μόνο που περιλαμβάνει είναι την επιχείρηση συγκάλυψης των κατηγοριών κατά του κ. Παναγιώτη Κουρουπλή”, σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα