ΣΥΡΙΖΑ-ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Η Μέρκελ θα στηρίξει τον Σαμαρά – “Βλέπει” Αβραμόπουλο ή Ντόρα στην ηγεσία της ΝΔ μετά την ήττα

Ο βουλευτής και μέλος του οικονομικού επιτελείουτου ΣΥΡΙΖΑ , σε συνέντευξή του στην “Ελευθεροτυπία” αναφέρει ότι η Γερμανία θα στηρίξει πολιτικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τουλάχιστον εως τον Απρίλιο ενώ καλούμενος να απαντήσει τι ακριβώς εννοεί ως πολιτική στήριξη, απαντά: “σημαίνει μια χαλάρωση του προγράμματος και πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους

την άνοιξη”.

Η κυβέρνηση, παρά τη στήριξη αυτή, επισημαίνει, δεν θα καταφέρει να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ .Προβλέπει συντριπτική εκλογική ήττα για την ΝΔ που θα οδηγήσει σε αλλαγή του αρχηγού της.

Για τους πιθανούς διαδόχους στην ηγεσία της ΝΔ του δίνονται 4 ονόματα και απαντά ως εξής:

- Για τον Κ. Καραμανλή: “δεν νομίζω”, για τον Δ. Αβραμόπουλο ή την Ο. Κεφαλογιάννη: “Αβραμόπουλος, το άλλο θα ήταν έκπληξη” και τέλος για την Ντ. Μπακογιάννη: “και η Ντόρα μπορεί. Είναι και Χανιώτισσα και δεν μπορώ να πω όχι. Αλλά δεν είμαι και προφήτης”.

Στο ερώτημα τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους και “θα πετύχει” ενώ προσθέτει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ “είναι ακραίο ενδεχόμενο… αντιθέτως, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ μας μπορεί να είναι ωφέλιμες για όλους”.

Original article: ΣΥΡΙΖΑ-ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Η Μέρκελ θα στηρίξει τον Σαμαρά – “Βλέπει” Αβραμόπουλο ή Ντόρα στην ηγεσία της ΝΔ μετά την ήττα.

Keywords
Τυχαία Θέματα