ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Οι τράπεζες πρέπει να περάσουν σε δημόσιο έλεγχο

14:25 9/4/2013 - Πηγή: BankWars

Οι τράπεζες πρέπει να περάσουν σε δημόσιο έλεγχο, τόνισε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Για εμάς, όποιος βάζει τα λεφτά, πρέπει να έχει και τα κλειδιά. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αφού οι τράπεζες λειτουργούν ουσιαστικά με δημόσιο χρήμα, πρέπει να
περάσουν σε δημόσιο έλεγχο -σε καμία περίπτωση κομματικό-, υπό την διοίκηση ικανών ανθρώπων που θα τις χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο ανάπτυξης και θα συμβάλλουν στον τερματισμό της ύφεσης και της έλλειψης ρευστότητας», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, Alpha 989.Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε πως υπάρχει κίνδυνος να περάσουν οι τράπεζες “σε ξένα χέρια έναντι πινακίου φακής, όταν θα ξαναπουληθούν, τη στιγμή που τα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίησή τους τα βάζει ο ελληνικός λαός”, ενώ πρόσθεσε πως “είναι ορατός λοιπόν ο κίνδυνος ολοκληρωτικού αφελληνισμού του τραπεζικού μας συστήματος, το οποίο είναι ήδη πλήρως ιδιωτικοποιημένο. Ο αφελληνισμός της Εθνικής για παράδειγμα, που είναι η μεγαλύτερη τράπεζα, θα κάνει τέτοια ζημιά στην ανάπτυξη που ακόμη δεν είμαστε σε θέση να συνειδητοποιήσουμε”.
Keywords
Τυχαία Θέματα