ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ: Μας βομβάρδισαν με διαφημίσεις, να αποδοθούν ευθύνες για το φιάσκο

14:03 9/4/2013 - Πηγή: BankWars

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου με την οποία ζητά να αποδοθούν ευθύνες για το ναυάγιο της συγχώνευσης ΕΤΕEurobank.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει την δυσαρέσκεια του για την ακύρωση της συγχώνευσης της «Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε» με την τράπεζα «Eurobank Ergasias Α.Ε.» επειδή την τελευταία

στιγμή «διαπιστώθηκε» ότι χρειάζεται το επιπλέον ποσόν των 2,5 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Αυτό που προκαλεί απορίες είναι πως η τρόικα, το Υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδος και οι διοικήσεις των δύο τραπεζών ανακάλυψαν τα προβλήματα την ύστατη ώρα, καταφέροντας ένα ακόμα πλήγμα στην αξιοπιστία του πολύπαθου τραπεζικού τομέα και της Ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η επιδιωκόμενη κατά 10% συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δείχνει αμφίβολη και κατώτερη του αναμενόμενου.

Είναι προκλητικό, για άλλη μια φορά οι δανειστές της Ελλάδας να εισηγούνται και να επιβάλουν μέτρα τα οποία σε δεύτερο χρόνο και αφού έχουν προκληθεί βαριές συνέπειες στην Ελληνική κοινωνία, επανέρχονται και τα αξιολογούν ως αναποτελεσματικά.

Είναι πλέον προφανές ότι αυτή η αναποτελεσματικότητα δεν μπορεί να οφείλεται αποκλειστικά στις αργοπορίες και την πλημμελή εφαρμογή αυτών των μέτρων από την Ελληνική δημόσια διοίκηση.

Καλούμε τις εποπτικές αρχές να εξετάσουν όλες τις νομικές προεκτάσεις του θέματος που προκύπτει για τους μετόχους της «Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε.» που αντάλλαξαν τις μετοχές τους με μετοχές της «Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε», από τη στιγμή που οι εξελίξεις ανέτρεψαν όσα περιγράφονταν στο ενημερωτικό δελτίο της δημόσιας πρότασης.

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε το αστείο γεγονός ότι περισσότερο από ένα μήνα «βομβαρδιζόμαστε» κυριολεκτικά με διαφημίσεις σε όλα τα ΜΜΕ, για μία συγχώνευση που τελικά κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος».

Keywords
Τυχαία Θέματα