Επίθεση στην κυβέρνηση από τους εργαζόμενους στις συνεταιριστικές τράπεζες

Επίθεση στην κυβέρνηση ασκούν οι εργαζόμενοι στις υπό εκκαθάριση συνεταιριστικές τράπεζες, με αφορμή την εκκαθάριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, οι οποίοι την κατηγορούν ότι μεθοδεύει την εκκαθάριση της τράπεζας, στον δρόμο που χάραξαν Σαμαράς και Βενιζέλος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η επιστολή του συντονιστικού οργάνου των εργαζομένων στις υπο εκκαθάριση συνεταιριστικές τράπεζες:

“Με λύπη μας πληροφορούμαστε ότι μεθοδεύεται η εκκαθάριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου χωρίς να τίθεται το θέμα της απορρόφησης των υπαλλήλων από την ανάδοχο τράπεζα, δηλαδή τον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΣαμαράΒενιζέλου.

Είναι πραγματικό ειρωνικό, εσείς που ως αντιπολίτευση δίνατε αγώνα και στηλιτεύατε τέτοιου είδους πρακτικές να προβαίνετε στις ίδιες ακριβώς κινήσεις.

Όλοι περίμεναν από μια κυβέρνηση της Αριστεράς να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο της, να τηρήσει την ισονομία με τις υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες. Τελικά μάλλον, δεν διαφέρετε πολύ.

Η΄ ακόμα χειρότερα σκέφτεστε ότι αφού έκαναν οι προηγούμενοι ας το κάνουμε και εμείς. Προφανώς, η στήριξη και η ανοχή που δείχναμε απέναντι σας τόσους μήνες, σας καθησύχασαν και θεωρείτε ότι οι αντιδράσεις έχουν ήδη απορροφηθεί.

Η αλήθεια είναι ότι σας δείξαμε εμπιστοσύνη και πίστη, που ίσως να μην ανταποκρινόταν στις δυνατότητες σας. Και το χτύπημα στην πλάτη που τόσα χρόνια μας δίνατε, αν δεν ήταν υποκριτικό ήταν τουλάχιστον δείγμα αδιαφορίας.

Πραγματικά όμως κύριοι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ας ελπίσουμε ότι η μεθόδευση που σας προαναγγέλουμε δεν θα υλοποιηθεί. Και τελικά οι θέσεις των εργαζομένων στην Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου θα διασωθούν. Και μαζί με αυτές και η υλοποίηση των υποσχέσεων-δεσμεύσεων σας για τις δικές μας θέσεις εργασίας.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα μας βρείτε απέναντι σας με δυναμικό τρόπο και μάλιστα πολύ σύντομα.
Μπορεί οι 400 υπάλληλοι των συνεταιριστικών τραπεζών να μην σας φαίνετε πια μεγάλος αριθμός, γιατί τώρα είστε κυβέρνηση και ίσως μας ‘’μετράτε’’ διαφορετικά αλλά μπορεί τελικά στο τέλος να υποχρεωθείτε να μας ‘’μετρήσετε’’.

Σε αναμονή δικών σας πρωτοβουλιών και ελπίζοντας για το καλύτερο δυνατό σενάριο. Με την ευχή ότι πια θα φανεί ότι είστε όντως κυβέρνηση της Αριστεράς, όπως ευαγγελίζεστε.”

Keywords
Τυχαία Θέματα