ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ – Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Έχουμε άλλη μία ευκαιρία για εκκίνηση – Όχι στην Αριστερά που αυτομαστιγώνεται

«Θα τελειώσουμε οριστικά με την Αριστερά που αυτομαστιγώνεται, όχι με την Αριστερά που κάνει την αυτοκριτική της», διεμήνυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, κατά την ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στα επιτεύγματα της κυβερνητικής πολιτικής, θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων, όπως:

«Χωρίς την κυβέρνηση τη δική μας θα είχε επωφεληθεί ο λαός από τις 100 δόσεις; Θα είχαν πρόσβαση σε Υγεία και Περίθαλψη 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι; Θα είχαν ανοίξει

για πρώτη φορά τα σχολεία με όλους τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία;» Και θα το πω και θα το υπογραμμίσω ότι αυτή η κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης τοποθέτησε 20.000 εκπαιδευτικούς από τους οποίους 9.000 ειδικής αγωγής», σημείωσε. Εξέφρασε επίσης την περηφάνια του για την πολιτική αυτή και τόνισε πως αυτό είναι ένα ζήτημα που κάνει την κυβέρνηση αυτή να ξεχωρίζει, όπως είπε.

Επιτεύγματα που δεν θα ακούσετε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, γιατί «δεν θα διαπραγματευθούμε τα «ωσαννά» τους. Ποια κυβέρνηση θα είχε εξασφαλίσει 300 εκατομμύρια, από φόρους και άδειες που ποτέ δεν υπήρξαν, χρήματα που πήραμε από τους καναλάρχες;».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΝΤΙΑΡΧΕΣ

“Βιώνουμε ένα πετυχημένο ιστορικό πείραμα, δεν θα μας επιβάλλουν οι αντίπαλοί μας να πούμε ότι ντρεπόμαστε που τους νικήσαμε”», είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: “Δεν θα μας επιβάλλει το σύστημα της μιντιακής εξουσίας να ζητήσουμε συγγνώμη που είμαστε στη θέση της διακυβέρνησης”.

ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ…

Η ομιλία του κ. Παππά έκλεισε με το «δέον» για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Να οικοδομήσουμε ένα κόμμα αντάξιο των περιστάσεων, που θα ανοίξει τις πόρτες του -αλλά με πολύ αυστηρά κριτήρια- στα συνδικάτα, την Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια. Αυτό είναι το μεγάλο μας χρέος και έχουμε άλλη μία ευκαιρία για εκκίνηση στο Συνέδριο αυτό», ήταν η φράση -κλειδί του Ν. Παππά. Και, εν κατακλείδι, όπως είπε, ένα κόμμα που θα έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, ένα κόμμα που θα εγγυηθεί την αριστερή, προοδευτική μακροχρόνια διακυβέρνηση -και «τη φορά αυτή θα το πετύχουμε με όρους δημοκρατίας, αλληλεγγύης, με πίστη στις ιδέες μας»

Keywords
Τυχαία Θέματα