Συνέδριο ΝΔ: Οι θέσεις κορυφαίων στελεχών


Τις θέσεις του ανέπτυξαν κορυφαία πολιτικά στελέχη σήμερα δεύτερη μέρα του 10ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Όλγα Κεφαλογιάννη

Επίθεση στην κυβέρνηση με σκληρή γλώσσα εξαπέλυσε μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ η Όλγα Κεφαλογιάννη. Η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να διαλύσει ό,τι με κόπο του λαού είχε επιτευχθεί την περίοδο 2012-2014. Η κα Κεφαλογιάννη είπε ότι τον

Ιανουάριο του 2015 η Ελλάδα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από σήμερα, ότι είχαμε μπει σε τροχιά ανάκαμψης και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμα. “Υπήρξαν και λάθη. Η βελτίωση δεν είχε φτάσει στην καθημερινότητα και του τότε υπερφορολογημένου πολίτη. Δώσαμε την εικόνα ότι μας είχε κυριεύσει μεταρρυθμιστική κόπωση. Δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε την τιτάνια προσπάθεια που είχαμε κάνει εκείνη τη διετία. Περιοριστήκαμε σε συγκρουσιακή λογική. Οφείλουμε έστω και τώρα να υπερασπιστούμε και να εξηγήσουμε στο σύνολο το έργο της περιόδου εκείνης”, είπε μεταξύ άλλων και επέκρινε τη σημερινή κυβέρνηση λέγοντας πως ποτέ άλλοτε άλλη κυβέρνηση δεν έκανε τόσο κακό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η κα Κεφαλογιάννη πρόσθεσε ότι η χώρα σήμερα είναι πάλι σε οριακό σημείο και μπροστά σε ένα τέταρτο μνημόνιο. Αποτυχημένη η διαπραγμάτευση, η Ελλάδα βουλιάζει. “Εφιαλτικό περιβάλλον για την ελληνική κοινωνία. Οι ανέξοδες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτονται και η κατεδάφιση δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομία αλλά παντού. Είμαστε αντιμέτωποι με την κρίση του προσφυγικού που μετεξελίσσεται με ευθύνη της κυβέρνησης σε κρίση της εξωτερικής μας πολιτικής”, συμπλήρωσε τονίζοντας ότι η ΝΔ καλείται να βγάλει με δύο προϋποθέσεις: Ξεκάθαρο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα. “Μόνο έτσι θα ανοίξει και πάλι το κόμμα τις πόρτες του στην κοινωνία. Η ΝΔ να γίνει και πάλι ο εκφραστής της μεσαίας τάξης. Η ήρεμη δύναμη της προόδου και του εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας. Ο συντηρητικός απομονωτισμός δεν μας ταιριάζει. Ο εμμονικός ελιτισμός δεν μας εκπροσωπεί. Είμαστε η παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού”, πρόσθεσε.

Ομιλία Κικίλια

Ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος, μίλησε για την ανάγκη να εκφραστεί μια συνολική πολιτική πρόταση υπό όρους ισοτιμίας που να ξεκινά από τη βάση, να περνά στα στελέχη, στην κοινοβουλευτική ομάδα και να εμπνέει την ηγεσία. “Για να πετύχουμε το στόχο μας απαιτείται η ανακατασκευή του κόμματος σε φορέα που θα προτείνει το καινούριο. Που θα εμπνεύσει τους Έλληνες και θα τους πείσει ότι μπορεί να εφαρμόσει το σχέδιό του επιτυχημένα, βγάζοντας τη χώρα από την πιο δύσκολη και σύνθετη οικονομική, πολιτική και αξιακή κρίση που έχει βιώσει στη σύγχρονη ιστορία της”, τόνισε ο κ. Κικίλιας. Επ´αυτού είπε ότι απαιτείται η χωρίς περιορισμούς, αστερίσκους και πισωγυρίσματα εφαρμογή του φιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου, με το κράτος εγγυητή των κανόνων της ελεύθερης αγοράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Επισήμανε επιπλέον ότι η ΝΔ πρέπει να παρουσιάσει μια συνολική εθνική πρόταση, συμβατή με τις αρχές της ευρωπαϊκής οικογένειας, αλλά μακριά, όπως είπε χαρακτηριστικά, από τον amoral διεθνισμό που δεν ταιριάζει στην Ιστορία, στους αγώνες του Έθνους και τις παραδόσεις της Πατρίδας μας. Η πρόταση αυτή, συνέχισε, απαιτείται να στηριχθεί στους εξής άξονες: Σε μια αναγεννημένη εξωτερική πολιτική, με γνώμονα την ισχύ και το συμφέρον της χώρας, Στην ανάδειξη των ιδιαίτερων αξιακών χαρακτηριστικών μας και των πατριωτικών παρακαταθηκών που η Νέα Δημοκρατία κληροδότησε στη χώρα, Στην πρόταξη της Παιδείας ως το ανώτερο εργαλείο φωτός και γνώσης ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, η ιστορική γνώση, αλλά και η προετοιμασία των παιδιών μας για τις προκλήσεις του αύριο με μόνη βάση τον ελληνικό πολιτισμό. “Ο συνδυασμός του οικονομικού φιλελευθερισμού με το κράτος δικαίου και τις εθνικές μας επιδιώξεις, είναι ο πλούτος της Παράταξης μας έναντι των περιοριστικών οικονομικών πολιτικών και των λαϊκιστών πολιτικών αντιπάλων μας”, υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη

«Ο ρόλος που αναλαμβάνει η παράταξη είναι εξαιρετικά κρίσιμος. Για μια ακόμα φορά καλούμαστε να αποτελέσουμε παράγοντα αξιοπιστίας στον τόπο» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στην παρέμβασή της στο 10ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ επισημαίνοντας πως με πάτημα το προσφυγικό τα λαϊκίστικα κινήματα ξεδιπλώνουν λόγο μίσους. Η κα Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως κάνει ότι διαπραγματεύεται. «Κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα τέταρτο μνημόνιο, η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τα νέα μέτρα και την φοροεπιδρομή» τόνισε επισημαίνοντας πως χρειάζεται ανασχεδιασμός με εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για την Ελλάδα. «Η σημερινή κυβέρνηση διαλύει κάθε παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, διαλύει την υγεία και την πρόνοια, τη δικαιοσύνη και την παιδεία, η Ελλάδα χρειάζεται οξυγόνο. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει. Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτή η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη» τόνισε επισημαίνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αλλάξει τη ΝΔ. Η κα Μπακογιάννη στήριξε τις προτάσεις για αλλαγές στο καταστατικό και κατέθεσε δική της πρόταση σύμφωνα με την οποία η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ θα πρέπει να έχει και αιρετούς της αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη η ΝΔ κάνει τη στροφή προς το κέντρο και τις κοινωνικές ομάδες που μέχρι τώρα της είχαν γυρίσει την πλάτη. « Όποτε η ΝΔ ακομπλεξάριστα άνοιξε τις πόρτες της και έκανε ανοίγματα, ήταν η ΝΔ του 40-45%. Όταν έκανε στροφή στον εσωτερικό της κόσμο και γινόταν μια ομάδα τότε έχανε τις εκλογές. Ο δρόμος είναι να ανοίξουμε καρδιές και ψυχές, να ενώσουμε την κεντροδεξιά και το επόμενο συνέδριο της ΝΔ θα έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» τόνισε η κα Μπακογιάννη.

Ομιλία Κουμουτσάκου

«Η ΝΔ οφείλει να ξεκινήσει άμεσα μια μεγάλη εξόρμηση για την ανόρθωση της κοινωνίας» με «ενότητα, δουλειά, αποφασιστικότητα» και με στόχο τη νίκη, τόνισε στην παρέμβασή του στο 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας και ανανέωσης της παράταξης τονίζοντας πως η Ελλάδα ζει πολύ δύσκολες ώρες. «Σε όλα τα θέματα η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο, οι εξελίξεις προκαλούν μεγάλη και αληθινή ανησυχία. Η κυβέρνηση δεν λύνει κανένα πρόβλημα και ανοίγει συνεχώς νέα μέτωπα» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορώντας την πως ζει από τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι στο σημείο μηδέν και το κόστος παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από αυτό των εκλογών. Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές καθώς είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη που προσφέρει λύσεις ενώ τόνισε πως το κόμμα έχει τις πόρτες του ανοιχτές.

Ομιλία Δένδια

«Το συνέδριο διεξάγεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο» τόνισε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας επισημαίνοντας πως τα λάθη που έχει κάνει η ΝΔ είναι πταίσματα μπροστά σε αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με τον κ. Δένδια η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τη ΝΔ και να την αποκόψει από τις ευρείες κοινωνικές μάζες, καθώς εμφανίζει τον εαυτό της σαν μαχώμενη κατά της διαπλοκής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον των νταβατζήδων που δεν τα έχει βρει, καθώς χωρίζει τους νταβατζήδες σε αυτούς που τα έχει βρει και σε αυτούς με τους οποίους δεν τα έχει βρει» τόνισε επισημαίνοντας πως η ΝΔ έχει υποχρέωση να διευρύνει το μήνυμά της ώστε να περιλάβει το σύνολο του κόσμου. «Χρειάζεται να εξηγήσουμε το πρόγραμμά μας με τρόπο σαφή. Πρέπει να εξηγήσουμε πώς το δικό μας πρόγραμμα, η φιλελεύθερη προσέγγιση στην οικονομία είναι αυτή που θα δώσει δουλειές, δεν μας φτάνουν οι λίγοι, χρειαζόμαστε τους πολλούς» τόνισε εκφράζοντας την εκτίμηση πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές.

Ομιλία Γεωργιάδη

Το μεγάλο στοίχημα του κ. Μητσοτάκη είναι να καταφέρει να αλλάξει τη νοοτροπία των Ελλήνων τόνισε στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η παράταξη πρέπει να κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός με ουσιαστικές καταστατικές αλλαγές, επισημαίνοντας όμως πως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Ο κ. Γεωργιάδης υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά επισημαίνοντας τις μειώσεις στον ΦΠΑ στην εστίαση, στην έκτακτη εισφορά, στον φόρο στα καύσιμα και στον ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει αυξήσει όλους αυτούς τους φόρους. «Πρέπει να βρούμε τον τρόπο το μήνυμα της ΝΔ να περνά στην κοινωνία αλλιώς θα είμαστε πάντα έρμαιο του λαϊκισμού της άλλης πλευράς που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζοντας «αρχιλαϊκιστή» τον κ. Τσίπρα. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Φίλη που ήταν στο ακροατήριο να απαντήσει πώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τόσα πράγματα στον ελληνικό λαό χωρίς να έχει διασφαλίσει τίποτα και προέβλεψε πως ο ελληνικός λαός με το νέο μνημόνιο θα δοκιμαστεί πολύ. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε τέλος πως έχει έρθει η ώρα η ΝΔ να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές με νέα πρόσωπα.

Ομιλία Χατζηδάκη

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας πως έχει καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ των δημαγωγικών υποσχέσεων, ενώ μέσα σε 15 μήνες κατάφερε να υπογράψει δεύτερο μνημόνιο. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως στη ΝΔ θα πρέπει να είναι ειλικρινείς και απέναντι στο κόμμα με μια ουσιαστική κυβερνητική πρόταση μακριά από λαϊκιστικές προσεγγίσεις. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως χρειάζεται μια διαφορετική αντίληψη με ανανέωση σε πρόσωπα, θέσεις και προτάσεις. «Να δείξουμε πως αυτά που λέμε τα εννοούμε, ναι έχουμε αντιληφθεί ότι κάναμε λάθη και χρησιμοποιούμε το καταστατικό μας για να δείξουμε ότι σε βασικά ζητήματα αλλάζουμε ρότα» είπε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, οι πολίτες έχουν ξεφύγει από τις κομματικές ταμπέλες και θέλουν λύσεις. «Όταν κάνεις κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνεις σαφές ότι έχεις διδαχθεί από τα λάθη σου και τα λάθη των άλλων και να γίνει σαφές πως αλλάζεις ρότα. Οι πρόσφατες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πάνε προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως ήδη τα πρώτα δείγματα είναι δείγματα αποφασιστικότητας φέρνοντας ως παράδειγμα τις εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ. «Την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ τις χρειαζόμαστε αλλά χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα αποδεικνύουν κάθε μέρα πως είναι νέοι και στις ιδέες» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας τις ουσιαστικές αλλαγές που προωθούνται στο καταστατικό του κόμματος, αλλαγές που όπως είπε ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ΝΔ. «Θα νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας με όποιο κόστος για να στείλουμε μήνυμα πως αλλάζουμε. Δεν θα αλλάξει η Ελλάδα αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης δηλώνοντας πως πρέπει το κόμμα να προχωρήσει προς την κατεύθυνση των ουσιαστικών αλλαγών. «Χρειαζόμαστε ανανέωση και εκσυγχρονισμό με σεβασμό στην ιστορία της ΝΔ, και αυτό είναι και το πνεύμα που ενσάρκωσε και η εκλογή του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης καλώντας τους συνέδρους να στηρίξουν το αίτημα ανανέωσης.

Keywords
θεσεις, νεα δημοκρατια, ντορα μπακογιαννη, αδωνις γεωργιαδης, εκτακτη εισφορα, ελλαδα, μνημονιο, συριζα, γνώμονα, ισχύ, νέα, εκλογες, σαμαρας, ΦΠΑ, ενφια, τσιπρας, χατζηδακης, οννεδ, δαπ, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, κικιλιας, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, μνημονιο 2, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, εκλογες 2015, κοινωνια, νεο μνημονιο, φπα στην εστιαση, γνωση, δαπ, δημοκρατια, δουλεια, εθνικη, ηγεσια, νεα μετρα, οικονομια, οξυγονο, προγραμμα, σημερινη, τα νεα, υγεια, ωρα, αγωνες, αδωνις, αξονες, γινει, γλωσσα, γνώμονα, δευτερο, διαστημα, δυναμη, δικη, δωσει, δρομος, ευκαιρια, ειπε, εκτιμηση, εστιαση, ευθυνη, εικονα, ομιλια, κεφαλαιο, κυβερνηση, κομμα, κοπωση, λαθη, λογο, μακρια, μηνες, μητσοτακης, μηδεν, μικρο, νικη, νοοτροπια, ντορα, ομαδα, παντα, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, οννεδ, περιβαλλον, πορτες, ρεκορ, ροτα, σπιτι, συγχρονο, σχεδιο, τιτανια, ισχύ, φορα, ωρες, δουλειες, εφαρμογη, ειλικρινεις, εθνικο, χωρα, κομματι, καρδιες, κυριακου, μπροστα, ομαδες, θεματα, ψυχες
Τυχαία Θέματα