ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΕΡΚΕΛ: ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ – “ΓΕΙΩΝΕΙ” ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

«Η απάντηση της Μέρκελ είναι προβλέψιμη: θα επαινέσει τις προσπάθειες των Ελλήνων, θα τονίσει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγνωρίζει τις μεγάλες θυσίες και μετά θα ενθαρρύνει την κυβέρνηση της Αθήνας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να ελπίζει σε παραχωρήσεις». Αυτό αναφέρεται σε άρθρο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας “Der Handelsblatt”, ενόψει της

συνάντησής της κυρία Μέρκελ με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την Παρασκευή.

Ο αρθρογράφος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «ήδη στη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Οκτωβρίου η κυρία Μέρκελ είχε θέσει γρήγορα τέρμα σε μία συνομιλία με τον Πρωθυπουργό, παραπέμποντάς τον στην τρόικα.

Για την περίπτωση που εγείρονται “λανθασμένες προσδοκίες” ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ κατέστησε σαφές ότι ‘δεν πρόκειται για μία συνάντηση διαπραγμάτευσης’, επισημαίνοντας ότι για την εξέταση του προγράμματος αρμόδια είναι η τρόικα», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Οι συντάκτες του άρθρου υποστηρίζουν ακόμη ότι «από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα μπορούσε να εξαρτάται το μέλλον της σχηματισθείσας τον Ιούνιο δικομματικής κυβέρνησης» και υπογραμμίζουν ότι αυτή είναι η προειδοποίηση την οποία ο κ. Σαμαράς θα μεταφέρει στην Καγκελάριο, τονίζοντάς της ότι “το όριο ανοχής των Ελλήνων έχει εξαντληθεί, με ποσοστό ανεργίας 28% και με μείωση από το 2010 κατά μέσο όρο του πραγματικού εισοδήματος κατά ένα τρίτο, περαιτέρω περικοπές δεν είναι πολιτικά εφαρμόσιμες».

Original article: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΕΡΚΕΛ: ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ – “ΓΕΙΩΝΕΙ” ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα