Κοτρώτσος και ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν τι σημαίνει βίαιη διαμαρτυρία – “Εισβολή” απλήρωτων εργαζομένων στην παρουσίαση βιβλίου του

Η σημερινή εισβολή των απλήρωτων εργαζομένων της εφημερίδας «Αποκαλύψεις’ που εξέδιδε ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, στάθηκε αφορμή για να καταλάβει ο ίδιος αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου βουλευτές ήταν παρόντες, τι σημαίνει βίαιη διαμαρτυρία…

Είναι η πρώτη φορά που εκδότης, φίλα προσκείμενος στην Κουμονδούρου, δέχεται ανάλογη επίθεση. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες,οι

βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δέχθηκαν σφοδρή λεκτική επίθεση. Οι διαμαρτυρόμενοι αποκάλεσαν «αλήτη» τον βουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη καθώς και τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, οι οποίοι ήταν από τους παρουσιαστές του βιβλίου.

Παρόντες στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν, επίσης, οι βουλευτές Ρένα Δούρου, Κώστας Μαρκόπουλος, Γιώργος Βαρεμένος, Κώστας Τζαβάρας, Γιώργος Ντόλιος, Προκόπης Παυλόπουλος καθώς και ο Κώστας Λαλιώτης ενώ στο πάνελ της παρουσίασης ήταν οι Νικήτας Κακλαμάνης, Στέλιος Περράκης, Γιώργος Χατζημαρκάκης και ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Τι απαντά ο Σ. Κοτρώτσος

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «εισβολή» τριών πρώην εργαζομένων στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις» και άγνωστο αριθμό «αλληλέγγυων». Ο κ. Κοτρώτσος υποστηρίζει ότι η εφημερίδα έκλεισε «εξαιτίας της καταβύθισης της διαφημιστικής αγοράς, το δεύτερο εξάμηνο του 2010, ως αποτέλεσμα της φοβερής κρίσης που κτύπησε την χώρα μετά το πρώτο Μνημόνιο» προσθέτοντας ότι δεν είχε βοήθεια από επιχειρηματίες για να την κρατήσει ζωντανή.

Υποστηρίζει ότι έχει αναγνωρίσει τις οφειλές του και «κατά καιρούς, και όσο μου το επιτρέπουν οι ρυθμισμένες ή υπό ρύθμιση οφειλές προς το Δημόσιο, καταβάλλω διάφορα ποσά σε πρώην εργαζόμενους των Αποκαλύψεων, έναντι των οφειλών μου».

Προσθέτει, δε, ότι έχουν γίνει προσπάθειες για συμβιβασμό με το 1/5 των εργαζομένων που κινήθηκαν δικαστικά αλλά αυτοί υπαναχώρησαν από τη συμφωνία «ότι αποδέχονται την άμεση καταβολή ποσού 10.000+ 5.000 ευρώ (σε δύο δόσεις) , πριν τις εορτές των Χριστουγέννων». «Είχαν, προφανώς, αποφασίσει να πραγματοποιήσουν την … «παράσταση διαμαρτυρίας» ενώπιον ενός πολιτικού και δημοσιογραφικού ακροατηρίου για να με μειώσουν επαγγελματικά και να με διασύρουν. Και για να επιλύσουν, προφανώς, και άλλου είδους «διαφορές» πολιτικών αποχρώσεων που δεν με αφορούν» συμπληρώνει ο κ. Κοτρώτσος.

Τέλος, ανακοινώνει, ότι «στην παρέμβασή μου κατά την παρουσίαση του βιβλίου είχα σκοπό να ανακοινώσω ότι ένα μεγάλο μέρος των εισπράξεων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα τις έδινα στους πρώην εργαζόμενους των Αποκαλύψεων. Οι κραυγές και η λεκτική βία δεν μου το επέτρεψαν αλλά, προφανώς, ισχύει».

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Original article: Κοτρώτσος και ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν τι σημαίνει βίαιη διαμαρτυρία – “Εισβολή” απλήρωτων εργαζομένων στην παρουσίαση βιβλίου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα