Συμφωνεί η Merkel στην εξαμερή συνάντηση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Η γερμανική Καγκελαρία σημειώνει πως πρέπει πρώτα να συγκληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Steffen Seibert αποκάλυψε τη συμμετοχή της Angela Merkel στην εξαμερή συνάντηση της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα.Eιδικότερα, ο Γερμανός αξιωματούχος μετέφερε στους δημοσιογράφους την πρόθεση της Angela Merkel να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το βράδυ, στα περιθώρια της Συνόδου Κορυφής.
«Εναπόκειται στον Donald Tusk (Eυρωπαϊκό Συμβούλιο) να συγκαλέσει μια τέτοια συνάντηση. Εάν συγκαλούσε μια τέτοια συνάντηση, η καγκελάριος σίγουρα θα συμμετείχε, αλλά δεν μπορώ να σας το πω εγώ. Η ερώτηση θα έπρεπε να τεθεί προς τις Βρυξέλλες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Steffen Seibert.
Αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση της Καγκελαρίου με τον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε πως «δεν μπορώ και να προβλέψω τι θέματα θα θέλει να θέσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Είναι απολύτως σαφές ότι το θέμα θα είναι να συζητηθεί η κατάσταση η οποία έχει προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων μελών της Ευρωζώνης και να δούμε πώς μπορούμε, στη βάση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, να προχωρήσουμε σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος»
«Τώρα ήρθε η στιγμή που η καγκελάριος είναι πεπεισμένη ότι είναι η σωστή στιγμή για να κάνει με τον κ. Τσίπρα μια διεξοδική συζήτηση» κατέληξε, κληθείς να σχολιάσει το χρόνο διεξαγωγής της συνάντησης, δεδομένου πως ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στα ηνία της Ελλάδας τους τελευταίους δύο μήνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα