Μαρτυρία – Σοκ από τζιχαντιστή: «Γιατί εγκατέλειψα το ISIS»

Πλύση εγκεφάλου στους μαχητές ενώ τους λένε ψέμματα για να βιάζουν κατά συρροή νεαρές Γιαζίντι

Αποκάλυψη από πρώην τζιχαντιστή, που πολεμούσε κάτω από τη μαύρη σημαία του ISIS στη Συρία, πως εγκατέλειψε την τρομοκρατική ομάδα, τη στιγμή που του ανέθεσαν να σκοτώσει τους φίλους του και να συμμετάσχει στο βιασμό νεαρών γυναικών Γιαζίντι, που κρατούνταν ως σκλάβες του έρωτα.

Οι υψηλά ιστάμενοι, λέγεται πως επωφελούνται από ένα παραθυράκι του νόμου τους, που τους επιτρέπει να εκμεταλλεύονται τα νεαρά κορίτσια με τα οποία
υπογράφουν συμβόλαιο γάμου μιας εβδομάδας. Αφού τις βιάσουν κατ’ εξακολούθηση, πριν τις χωρίσουν τις «κάνουν πάσα» σε άλλο πολεμιστή.

Ομως για τον Χαμζά, το ποτήρι ξεχείλισε, όταν αντίκρισε την ανείπωτη βία που υφίστανται οι γυναίκες που ανήκουν στη φυλή των Γιαζίντι. Τις χρησιμοποιούσαν σαν σκλάβες της αρχαιότητας και τις βίαζαν διαρκώς.

Μιλώντας για το διάστημα που πέρασε, όντας μέλος του ISIS, ο Χαμζά αποκάλυψε πως πληρωνόταν περίπου 200 ευρώ το μήνα, είχε δωρεάν φαγητό, καύσιμα και πρόσβαση στο ίντερνετ. Οι τρομοκράτες υφίστανται πλύση εγκεφάλου, ώστε να περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο ακούγοντας θρησκευτικές ομιλίες και διαβάζοντας το Κοράνι. Οσοι είναι περισσότερο θρησκευτικά καταρτισμένοι από τους άλλους βραβεύονται.

Ο Χαμζά παρακολούθησε δεκάδες βίντεο με αποτρόπαιους αποκεφαλισμούς και του ζήτησαν να προχωρήσει στην εκτέλεση μερικών σουνιτών της περιοχής του. Μέσα σε αυτούς που κλήθηκε να σκοτώσει αναγνώρισε πολλούς φίλους του. Τότε ο Χαμζά αρνήθηκε να τους εκτελέσει και οι ανώτεροί του, του το επέτρεψαν, με το πρόσχημα πως ήταν η πρώτη του φορά. Του ξεκαθάρισαν όμως πως στο μέλλον δεν θα του έκαναν ξανά τη χάρη.

Κάπου εκεί κατάλαβε πως το ISIS, δεν ήταν αυτό που ζητούσε. Πείστηκε ακόμα περισσότερο όταν τον περασμένο Δεκέμβρη, κορίτσια της φυλής Γιαζίντι, μεταφέρθηκαν στο συγκρότημα στο οποίο διέμενε και του έγινε πρόσκληση να συμμετάσχει στο ομαδικό βιασμό τους. «Ο διοικητής προσπάθησε να μας δελεάσει, λέγοντας πως αυτό ήταν ένα χαλάλ (νόμιμη πράξη), ένα δώρο από τον Αλλάχ. Δηλαδή ότι μπορούσαν να ικανοποιηθούν, χωρίς να χρειαστεί να παντρευτούν τις κοπέλες, αφού ήταν παγανίστριες» είπε ο Χαμζά.

Μετά από αυτό, ο Χαμζά μέσω της εφαρμογής Viber επικοινώνησε με φίλους του εκτός του χαλιφάτου του ISIS και ετοίμασε την απόδρασή του. «Στην αρχή νόμιζα ότι πολεμούν για τον Αλλάχ, αλλά μετά ανακάλυψα πως απέχουν πολύ από τις αρχές του Ισλάμ», ισχυρίζεται και συμπληρώνει: «Ξέρω ακόμα πως κάποιοι πολεμιστές παίρνουν παραισθησιογόνες ουσίες ενώ άλλοι έχουν εμμονή με το σεξ. Όσο για τους βιασμούς και το γεγονός πως πολλοί άνδρες παντρεύονται διαδοχικά την ίδια γυναίκα, αυτό είναι απάνθρωπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα