ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ – ΑΠΕΡΓΙΑ

Με απεργία αντιδρούν οι δημοσιογράφοι στην τροπολογία  Στουρνάρα που εντάσσει στον ΕΟΠΥΥ και τον κλάδο υγείας των δημοσιογράφων του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Πρόκειται ουσιαστικά για το ταμείο κύριας ασφάλισης των δημοσιογράφων που έχει δημιουργηθεί μέσω της ενοποίησης όλων των φορέων των δημοσιογράφων ημερήσιου και περιοδικού τύπου καθώς και των τεχνικών. Ερώτημα υπάρχει για το αν στον ΕΟΠΥΥ

εντάσσονται και οι δημοσιογράφοι μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων οι οποίοι καλύπτονται  στην υγεία από τον ΕΔΟΕΑΠ. Σημειώνεται ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και λογικά δεν «νομιμοποιείται» η ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ.

Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου διευκρίνισε αργά χθες, ότι  ο ΕΔΟΕΑΠ θα ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, όχι τώρα, αλλά σε δεύτερο χρόνο.

Στη ρύθμιση Στουρνάρα, αντέδρασε έντονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, όπως επίσης και ο Τέρενς Κουίκ (Ανεξάρτητοι Έλληνες), όπως μεταδίδει το ΑΠΕΜΠΕ.

«Όλα τα ταμεία πρέπει να μπουν στον ΕΟΠΥΥ για να μην υπάρχει Ελλάδα δύο και τριών ταχυτήτων. Αν εξαιρούσαμε τους δημοσιογράφους, είναι και οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικηγόροι, οι γιατροί – αλλά δεν θα υπάρχει ΕΟΠΥΥ» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα