Γ. Στουρνάρας: Αναφαίρετο δικαίωμα της Βουλής να παρεμβαίνει στις αποκρατικοποιήσεις

«Σε όλη τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Βουλής να ζητήσει, όποτε και αν παραστεί ανάγκη να κυρωθούν συμβάσεις αποκρατικοποίησης ιδιαίτερα σε εταιρείες κοινής ωφέλειας και παρασχεθεί η αναγκαία ασφάλεια δικαίου», ξεκαθάρισε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο

κ. Στουρνάρας, κατά την παρέμβασή του στην διαδικασία ακρόασης από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής του προέδρου και του ΔΣ του Ταμείου Ιδιωτικοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου, τόνισε ότι κατανοεί την αξίωση πολλών βουλευτών η διαδικασία των αποκρατικοποίησεων να είναι νόμιμη και διαφανής και με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για την ελληνική Οικονομία και κοινωνία. Προσέθεσε ότι ιδιαίτερα χρειάζεται να γίνει προσεκτική αξιολόγηση στα επόμενα βήματά μας σε ότι αφορά δημόσιες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κρίσιμα δίκτυα και υποδομές για τη χώρα.

Εξήγησε περαιτέρω προς το σκοπό αυτό, πως στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου προβλέπεται ρητά ότι πριν από την αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ των ανωνύμων εταιρειών που αναφέρονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής μπορεί να διατυπώνει προτάσεις και παρατηρήσεις επί του σχεδίου της προκήρυξης ή της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος τις οποίες το Ταμείο οφείλει να λαμβάνει υπόψη του κατά την κατάρτιση της προκήρυξης ή της πρόσκλησης στο πλαίσιο εκπλήρωσης των σκοπών του. Ο κ. Στουρνάρας, επισήμανε ακόμη ότι σε κάθε αποκρατικοποίηση που προγραμματίζεται και σε κάθε στάδιο ελέγχονται όλοι: οι υποψήφιοι επενδυτές από την ισχύουσα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανόθευτου ανταγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ από τον μοναδικό του μέτοχο που είναι το ελληνικό Δημόσιο, ο υπουργός Οικονομικών για την προσήκουσα άσκηση των δικαιωμάτων του ελληνικού δημοσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα