“Μπάχαλο” με τα τεχνικά κλιμάκια – Ντάισελμπλουμ: Αν δεν έρθουν στην Αθήνα δεν ξεκινά η διαπραγμάτευση

Ισχυρές πιέσεις για την έλευση των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα ασκούν οι δανειστές, με την ελληνική κυβέρνηση να αντιδρά, καθώς δεν επιθυμεί η διαπραγμάτευση να παραπέμπει σε μοντέλο “τρόικας”.

Αποτέλεσμα είναι η διαπραγμάτευση να βρίσκεται στον αέρα, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει εμπλοκή για τον τόπο των διαπραγματεύσεων.

Παρά το γεγονός ότι Ντάισελμπλουμ και Βαρουφάκης δήλωσαν χθες ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να διεξαχθούν παράλληλα σε Αθήνα

και Βρυξέλλες, σήμερα προέκυψε εμπλοκή με τον τόπο των διαπραγματεύσεων.

«Οι διαβουλεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς πρέπει να ξεκινήσουν αύριο, Τετάρτη, και στην Αθήνα διαφορετικά χάνουμε την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά μας», δήλωσε μετά το Ecofin ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Αν δεν μεταβούν στην Αθήνα, τότε δεν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις» συμπλήρωσε, ενώ προειδοποίησε ότι αν δεν προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε μεταρρυθμίσεις οι αγορές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους.

Πάντως το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να ρίξει τους τόνους μετά τη σύγχυση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες, τονίζοντας ότι οι τεχνικές συζητήσεις θα αρχίσουν αύριο στις Βρυξέλλες και εφόσον χρειαστεί τα τεχνικά κλιμάκια είναι ευπρόσδεκτα στην Αθήηνα.

Μαξίμου: Δεν θα εγκατασταθούν τεχνικά κλιμάκια στο ΓΛΚ

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων ότι οι τεχνικοί σύμβουλοι του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ θα εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προχώρησαν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το Real.gr.

«Τα δημοσιεύματα ότι από αύριο θα εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους τεχνικοί σύμβουλοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», ανέφερε κυβερνητικοί κύκλοι.

Παράλληλα την Τετάρτη αναμένεται να φθάσουν τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ προκειμένου να ξεκινήσουν οι συνομιλίες με την Αθήνα για το πρόγραμμα – γέφυρα μέχρι την τελική συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα