Σόιμπλε: Πρώτα θα εφαρμόσετε το μνημόνιο, μετά θα πάρετε λεφτά

Αμετακίνητος στις θέσεις του εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει να περιμένει καμία βοήθεια από τους εταίρους της εάν πρώτα δεν διαπιστωθεί η υλοποίηση του μνημονίου.

Σχετικά με το χθεσινό Eurogroup, ανέφερε ότι έγινε μια μικρής διάρκειας μόνο

συζήτηση για την Ελλάδα, «όλοι συμφωνήσαμε ότι τίποτα δεν είχε γίνει» και μόνο ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Γ, Βαρουφάκης υποστήριξε ότι δεν έχει χαθεί χρόνος.

Όσον αφορά στη σχέση του με τον ΥΠΟΙΚ, σχολίασε ότι ο Γ. Βαρουφάκης έχει μια διαφορετικής μορφής επικοινωνία, «του είπα ότι αυτού του είδους η επικοινωνία ήταν νέα για εμένα».

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Ecofin, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ότι θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές και αυτό μένει να κάνει.

Εφόσον οι διεθνείς πιστωτές της χώρας συμφωνήσουν ότι έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων θα εκταμιευτεί οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Συμπλήρωσε, μάλιστα ότι «έπρεπε να πάω στην Bundestag για να συμφωνήσουμε στην τετράμηνη παράταση της βοήθειας της Ελλάδας. Ήταν ένα δύσκολο έργο, και εγώ είμαι ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα