Παυλόπουλος προς πολιτικούς αρχηγούς: Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων – Όχι σε πρόωρες εκλογές

Ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα επικράτησε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στο γεύμα που τους παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς αρχηγούς ο Προκόπης Παυλόπουλος τους είπε: “σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων παρά τις όποιες διαφορές σας και αυτό σας το αναγνωρίζει ο ελλνικός λαός”.

Πρώτος προσήλθε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που αντικαθιστά τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα

που είναι σε περιοδεία.

Δεύτερος προσήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης μόλις “αναβαθμισμένος” από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του και ακολούθως ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Τέταρτος σε σειρά προσήλθε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επόμενη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Τελευταίος στις 2.15 ακριβώς προσήλθε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ένα λεπτό αργότερα μπήκε στην αίθουσα που γίνεται το γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κανείς δεν θέλει έναν εκλογικό αιφνιδιασμό δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το γεύμα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε απόλυτα εφικτό τον στόχο για συμφωνία μέχρι τις 18 – 19 Αυγούστου. Είναι μια κομβική στιγμή για τη χώρα. Πρωτοφανής η σύμπνοια των βουλευτών, πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Η χώρα για να πορευθεί πρέπει να έχει κοινό βηματισμό για να σταθεροποιηθεί στην Ευρωζώνη, ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Πήραμε διαβεβαιώσεις από τον πρωθυπουργό ότι θα γίνει ότι είναι απαραίτητο για να φύγει η ανασφάλεια», τόνισε.

Ενωτική παρουσιάστηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά ενώπιον των εκπροσώπων του τύπου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο της δημοκρατίας.

« Στην επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας πρέπει όλοι μαζί να συμβάλουμε για να υπάρχει η δημοκρατία και αύριο» ανέφερε η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε. «Μόνο μέσα από τη συνεργασία, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πορεία της χώρας.

Το μήνυμα είναι ένα. Όλοι μαζί χτίζουμε το αύριο, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γιατί αν είμαστε χωρισμένοι γκρεμίζουμε ό,τι χτίσαμε χθες.
Σήμερα που κατέρρευσε μνημόνιο αντιμνημόνιο, θα πρέπει όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την κρίση με συνεννόηση και κατανόηση».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Γεύμα προς τιμήν των Πολιτικών Αρχηγών, θα παραθέσει σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Στο γεύμα θα παρακαθήσουν : o Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Επικεφαλής του Κόμματος “Το Ποτάμι” κ. Σταύρος Θεοδωράκης, εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, λόγω απουσίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, ο κ. Αθανάσιος Παφίλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος και η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κα Φώφη Γεννηματά.

Δεν αποκλείεται επί της ευκαιρίας να πραγματοποιηθεί άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η εθιμοτυπική δεξίωση.

ΤΟ “ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ” ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μήνυμα προς τους πολίτες «να αγωνιστούμε με τους λαούς της Ε.Ε. προκειμένου κι εκείνη να διορθώσει τα λάθη της και να ξαναβρεί τις ιδρυτικές της θεμελιώδεις αρχές και αξίες» απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την 41η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Όπως τόνισε, «εμείς οι Έλληνες, που κατ’ αμάχητο ιστορικό τεκμήριο κατέχουμε κορυφαία θέση μεταξύ των εμπνευστών και των δημιουργών της Δημοκρατίας και των θεσμών της αλλά και που με βάση την ιστορική μας διαδρομή γνωρίζουμε καλά το βαρύ τίμημα της καθ’ οιονδήποτε τρόπο κατάλυσής τους, έχουμε χρέος, και δη στο διηνεκές, να μην επιτρέψουμε την επικράτηση της λήθης ως προς τις αιτίες και τις συνέπειες της επτάχρονης δικτατορίας 1967-1974».

«Συνακόλουθο χρέος μας, ιδίως κατ’ αυτή την καθοριστική για το μέλλον του τόπου και του λαού μας συγκυρία, είναι να θωρακίσουμε και το κεκτημένο, το οποίο προήλθε από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και από την μετέπειτα, πλήρως σύμφυτη με τις δημοκρατικές και πολιτισμικές μας ρίζες, συμπόρευσή μας με άλλους δημοκρατικούς ευρωπαϊκούς λαούς στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι ακόμη περισσότερο στο πλαίσιο του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, μέσα στη δίνη μιας πρωτόγνωρης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και με το βλέμμα στραμμένο πάντα στα πολύτιμα διδάγματα της κορυφαίας ιστορικής επετείου της 24ης Ιουλίου 1974, καλούμαστε, και πάλι ενωμένοι στον μέγιστο βαθμό, ν’ αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, δηλαδή για την συνέχιση της φυσικής και αυτονόητης εθνικής μας πορείας.

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς «όλους τους συμπολίτες μας που, καλόπιστα, προβληματίζονται ως προς το μέλλον και την ουσία της ευρωπαϊκής ενοποίησης», διευκρίνισε πως «είναι απείρως προτιμότερο, μένοντας σταθερά και αποφασιστικά στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ν’ αγωνισθούμε με τους Λαούς της προκειμένου κι εκείνη να διορθώσει τα λάθη της και να ξαναβρεί τις ιδρυτικές της θεμελιώδεις αρχές και αξίες».

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε «αδιανόητο» να επιλεχθεί ο «μοναχικός δρόμος της κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης και της άκρως διαβρωτικής, έως ολέθριας, εθνικής περιπέτειας».

«Καιρός λοιπόν ν’ αναλάβουμε τις ιστορικές ευθύνες που αναλογούν σε καθένα και καθεμιά και, επέκεινα, ν’ αρθούμε συλλογικώς στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων που βιώνουμε» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα