Αιχμές Τσίπρα κατά της Ζωής – Θεσμική δυσαρμονία λόγω της στάσης της – Μήνυμα ενότητας από την πρόεδρο της Βουλής

(upd) Αιχμές για τη στάση της προέδρου της Βουκλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου κόντρα στην κυβερνητική πολιτική, αφήνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σημερινή τους συνάντηση, αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός δέχτηκε σήμερα την Πρόεδρο της Βουλής ύστερα από αίτημά της.

Ο Αλέξης Τσίπρας

άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Της εξέφρασε τον προβληματισμό του για την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας, καταλήξει το σημείωμα.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: “Κοινή μας δέσμευση με τον πρωθυπουργό είναι να διαφυλάξουμε τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ”

Κοινή μας δέσμευση με τον πρωθυπουργό είναι να διαφυλάξουμε τα δίκια του λαού μας και τη συνοχή της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου.

Είχαμε μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, μετά τη συνάντηση που διήρκησε πάνω από δύο ώρες.

Η δημοκρατία δοκιμάζεται πολύ σκληρά στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, τόνισε η πρόεδρος της Βουλής. Συζητήσαμε για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την προστασία εκείνων που είναι αδιαπραγμάτευτα δίκαια, σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Παράλληλα υπογράμμισε το γεγονός ότι με τον πρωθυπουργό τη συνδέει σχέση φιλίας και ειλικρίνειας.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από αίτημα της ίδιας, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων για τη στάση της απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και της επιστολής της σε Παυλόπουλο – Τσίπρα, στην οποία κατήγγειλε συνταγματική εκτροπή.

Η στάση της Κωνσαντοπούλου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση και φυσικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχέση της με την κυβέρνηση βρίσκεται σε πορεία ρήξης και η παραίτησή της βρίσκεται πάντα στο τραπέζι, ωστόσο η ίδια δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει προς την έξοδο.

Σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο πρότασης μομφής από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αναμένει τις εσωκομματικές εξελίξεις, κατά τις οποίες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους διαφωνούντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα