Τέστ για 29 ελληνικές επιχειρήσεις στο Λονδίνο – Ο FTSE αποφασίζει για παραμονή του ΧΑ στις ανεπτυγμένες αγορές

22:34 7/9/2015 - Πηγή: BankWars

Από σήμερα, 29 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν τις προοπτικές τους σε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές στο roadshow που οργανώνει στο Λονδίνο για 10η συνεχή χρονιά το Χρηματιστήριο Αθηνών με την υποστήριξη του Bloomberg.

Σήμερα το μεσημέρι ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονο0μικών κ.Χουλιαράκης θα πραγματοποιήσει ομιλία ενημερώνοντας διεθνείς διαχειριστές

και fund managers για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τις προοπτικές μετά τη συμφωνία, εστιάζοντας στις δυνατότητες που θα «ανοιχτούν» αν προχωρήσουν με ταχύτητα και πίστη οι μεταρρυθμίσεις.

Μέχρι τώρα έχουν κλειστεί κάτι περισσότερο από 600 ραντεβού (πέρυσι είχαν ξεπεράσει τα 1.000) ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι τέσσερις μεγάλες τραπεζικές μετοχές και οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Folli Follie.
Αύριο Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι (ώρα Αγγλίας) θα πραγματοποιηθεί πάνελ με συζήτηση για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Σ’ αυτό θα συμμετέχει ο Επικεφαλής της Μακροοικονομικής Έρευνας και Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Bank of Scotland Alberto Gallo, ο Επικεφαλής Οικονομολόγος του ομίλου Πειραιώς Ηλίας Λέκκος και ο Επικεφαλής Οικονομολόγος του ομίλου Eurobank Πλάτων Μονοκρούσσος.

Το πρωί της Παρασκευής θα γίνει η καθιερωμένη συνάντηση της διοίκησης του ομίλου ΕΧΑΕ με στελέχη του οίκου FTSE, ο οποίος σημειωτέον, εντος των προσεχών ημερών θα αποφασίσει αν θα διατηρήσει ή όχι την ελληνική αγορά στις ανεπτυγμένες.

Οι εταιρείες που δίνουν το παρών στο Λονδίνο είναι: Εθνική Τράπεζα, Εurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Αttica Bank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Μέτκα, Αegean Airlines, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική Ανεμος , Folli Follie, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, Γρ. Σαράντης, Grivalia Properties, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Lamda Development, MIG, Motor Oil, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν, Βιοχάλκο και η ΕΧΑΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα