Στο ΦΕΚ το δωρεάν internet στους μόνιμους κατοίκους απομακρυσμένων νησιών

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, για τη δωρεάν ευρυζωνική σύνδεση για τους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας.
Στο ΦΕΚ διευκρινίζεται ότι η δημόσια επιχορήγηση αφορά στους μόνιμους κατοίκους, τους δημόσιους υπαλλήλους και όσους υπηρετούν στο στρατό και σε σώματα ασφαλείας, ενώ μέσω της δράσης, οι παραπάνω πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα για την απόκτηση κινητής ή δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο.
Τα εισοδηματικά

κριτήρια για άγαμους δικαιούχους αφορούν συνολικό ετήσιο εισόδημα το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 16.000 ευρώ, ενώ για τους έγγαμους το ποσό διαμορφώνεται στα 30.000 ευρώ. Η παροχή είναι ανά νοικοκυριό.
Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 3.500.000 ευρώ.

Τα διαθέσιμα πακέτα υπηρεσιών δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο πρέπει υποχρεωτικά να προσφέρουν στους δικαιούχους τουλάχιστον τις ακόλουθες υπηρεσίες (ελάχιστες προδιαγραφές πακέτων υπηρεσιών δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο): – Παροχή τουλάχιστον 10 GB/μήνα σε όγκο δεδομένων. – Ταχύτητα download, πριν την κατανάλωση του ελάχιστου όγκου δεδομένων, τουλάχιστον έως και 18 Mbps. – Ταχύτητα upload, πριν την κατανάλωση του ελάχιστου όγκου δεδομένων, τουλάχιστον έως και 4 Mbps. – Παροχή του εξοπλισμού σύνδεσης (δορυφορική κεραία, TRIA, δορυφορικό modem) του δικαιούχου στο διαδίκτυο. – Δωρεάν παροχή εγγύησης τουλάχιστον δύο (2) ετών για τον εξοπλισμό σύνδεσης στο διαδίκτυο ( TRIA και δορυφορικό modem), στην περίπτωση αγοράς του από τον δικαιούχο. – Δωρεάν δυνατότητα ενημέρωσης του δικαιούχου συνδρομητή για τη χρήση του όγκου δεδομένων ή/και ποσοστού της κατανάλωσης του προϋπολογισμένου όγκου δεδομένων. – Αυτόματη Εφαρμογή Πολιτικής Ορθής Χρήσης μετά την κατανάλωση του ελάχιστου όγκου δεδομένων, χωρίς επιπλέον χρέωση του δικαιούχου ή διακοπή της υπηρεσίας του. – Εικοσιτετράμηνη (24 μήνες) διάρκεια παροχής.

Τα διαθέσιμα πακέτα υπηρεσιών των Παρόχων, πέραν των ως άνω ελάχιστων ευρυζωνικών υπηρεσιών, δύνανται να παρέχουν στους δικαιούχους επιπλέον ευρυζωνικές υπηρεσίες (π.χ. μεγαλύτερο όγκο δεδομένων, υψηλότερες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο κ.α.) ή/ και επιπλέον τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (π.χ. υπηρεσίες φωνής, υπηρεσίες γραπτών μηνυμάτων, υπηρεσίες τηλεόρασης κ.α.).

Keywords
Τυχαία Θέματα